avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurat

Cum pot demonstra la spitalul de stat când voi merge la naștere ca sunt coasigurata pe soț? Ce anume trebuie sa fac și ce documente îmi sunt necesare pt a demonstra acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 4 Octombrie 2018
Buna dimineata,
Din ce cunosc, femeile insarcinate sunt asigurate "din oficiu", chiar daca au sau nu asigurare medicala datorita salariului, altor venituri la care platesc cass, coasigurate, etc...
Vb. cu medicul dvs. sau cautati pe net informatia asta, eu asa am inteles...
www.avocatnet.ro/articol_477...
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Mulțumesc

Scavinschi1234 a scris:

Cum pot demonstra la spitalul de stat când voi merge la naștere ca sunt coasigurata pe soț? Ce anume trebuie sa fac și ce documente îmi sunt necesare pt a demonstra acest lucru?

Buna ziua.
Ca sa va dovediti calitatea de coasigurat, mergeti la Casa de asigurari de sanatate si cereti o adeverinta de coasigurat. Din cate stiu, aveti nevoie de o cerere, o adeverinta de salariu a sotului, copie dupa buletinul lui si dupa certificatul de casatorie
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
Alina I., utilizator
Normele metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobândirea calității de asigurat din 08.09.2014

Art. 12. -
(1) Dovada calității de asigurat se realizează prin modalitatea electronică de verificare a calității de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate, iar în situația în care, în urma interogării, persoana nu apare în aplicația menționată la art. 11 alin. (1), se realizează printr-un document justificativ - adeverință, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentele norme metodologice, eliberată de casa de asigurări de sănătate în a cărei evidență se află persoana, potrivit fiecărei categorii de persoane, pe baza următoarelor documente:
.....
e) pentru soțul, soția și părinții aflați în întreținerea unei persoane asigurate: act de identitate valabil la data solicitării, documente care să ateste relația de rudenie sau căsătoria cu persoana asigurată, declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu realizează venituri proprii, precum și o declarație pe propria răspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declară că are în întreținere persoana respectivă;
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurare CamiCostea CamiCostea Buna ziua.M-am căsătorit de curând și vreau sa devin coasigurata soțului.nu realizez venituri.imi puteți spune ce pași trebuiesc urmați și in cât ... (vezi toată discuția)
Coasigurat amy1890 amy1890 Bună ziua! Va rog sa mă ajutați într.o problema și anume :de la 01.10.2018 sunt în șomaj (pana la aceasta data am fost angajata cu norma întreaga iar ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala, sot coasigurat nelualbu nelualbu daca eu sunt pensionat pe caz de boala sotia poate fi coasigurata (vezi toată discuția)