avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... solutii concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

solutii concediere

Am experimentat concedierea datorata abaterilor disciplinare

= am avut probleme la notificarea convocarii disciplinare. angajatul nu avea cutie postala, atat posta cat si executorul nu au ajuns la termenul dorit desi am lasat 2 sapt, dupa care am convocat la 3 saptamani
Acesta procedura de concediere este lunga si nu garanteaza un succes , este usor atacabila in instanta.

Exista si alte variante mai simple de concediere?

Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
tradingeco, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:05, 10 Octombrie 2018
Nu prea aveti , alta varianta, decat desfiintarea postului si concedierea lui.
Cornel Vasile, Consilier juridic
unde pot gasi o procedura de acest tip (desfiintarea postului) si daca se poate face, avand vedere ca sunt in cercetarea disciplinara.Dupa cat timp mai pot desfiinta postul?
tradingeco, utilizator
Pasii privind concedierea individuala:
- hotarare AGA privind desfiintarea postului
- comunicare si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului , emiterea si comunicarea deciziei de concediere
- emiterea si eliberarea adeverintei de vechime si adeverintei de somaj.

Vedeti si
[ link extern ]
Va multumesc frumos pentru informatii.
As dori un nr de telefon pt consultanta pe viitor.
In contextul discutiei de mai sus dupa terminarea cercetarii disciplinare si incheierea ei cu
o diminuare de salariu in cond legii, pentru concediere tb sa fac un nou referat sau sa desfiintez postul?
Cum credeti ca e mai bine?

Alte discuții în legătură

Firma lichidare si dizolvare, desfiintare post, intrare in somaj? tudor_25 tudor_25 Buna ziua. Unui administrator care este si angajat i se poate desfiinta postul avand in vedere ca firma este in procedura de lichidare si dizolvare ca sa ... (vezi toată discuția)
Restructurare post lilianan lilianan Buna ziua, as vrea sa restructurez un post si as vrea sa ma ajutati , daca se poate, cu etapele concedierii individuale, eventual formulare Multumesc (vezi toată discuția)
Desfiintare post in urma concedierii conform art. 65 alecsuta alecsuta Buna ziua, Un angajat din cadrul companiei a fost concediat cu art. 65. Stiu ca postul trebuie desfiintat si deasemenea trebuie sa dispara din organigrama ... (vezi toată discuția)