avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... camera de supraveghere video in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

camera de supraveghere video in instanta

Buna ziua.

Sa presupunem ca sistemul meu de supreveghere video capteaza o persoana ce comite o infractiune, furt sa zicem, imaginile, se pot folosi ca dovezi ca si baza pentru o plangere penala si in instanta ?

Intreb deoarece vreau sa imi instalez un sistem de supraveghere video la casa si vreau sa stiu daca trebuiesc parcurse niste proceduri la politie pentru a fi autorizate.

Multumesc.
Da, orice imagini se pot folosi drept probe daca instanta le accepta. Insa, da, trebuie sa supravegheati doar casa/curtea dvs. sau sa aveti in prealabil acordul vecinilor. Daca hotul a furat de la ei nu vad de ce v-ar face probleme.
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
tgeorgescu, utilizator
Ma refeream daca imaginile inregistrate de sistemul meu de supraveghere video( din curtea mea) se considera dovezi in fata unei instante judecatoresti sau trebuie sa fie omologate, cum sunt aparatele radar , alcool testerel politiei de exemplu.
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
trandafir2, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
Cand, cum, cu ce ocazie? Este o camera de supraveghere instrumentul cu care va filmeaza? Sau sunteti o persoana publica si sunteti filmat de paparazzi? Conteaza aceste detalii.
(Ce sa va spun, si pe mine "ma filmeaza" un vecin care are camere de luat vederi instalate la el in curte, dar prind si de la mine, insa nu ma simt deranjat pentru ca nu am nimic de ascuns si in plus sunt si fotogenic. Mai mult, a montat si primaria camere pe strada, si asta-i doar inceputul, adica ...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa se demonteze o camera de supraveghere Radu Palu Radu Palu Buna ziua! Unde lucrez este o cladire catre strada, sub care trece intrarea din strada si da in spatele cladirii intr-o curte. In aceasta curte mai este o ... (vezi toată discuția)
Camera supraveghere proprietatea vecinului sore sore Buna ziua, locuiesc la curte si de ceva timp, vecina mea si-a montat un sistem de supraveghere video. problema este ca a montat-o de asa natura incat nu ... (vezi toată discuția)
Camere supraveghere Costel Badea Costel Badea Bună ziua. De curând mi-am cumpărat o casă la curte. Am montat un sistem de supraveghere video a proprietății. Una din camere am montato pe colțul casei ... (vezi toată discuția)