avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis conducere categoriile C C+E
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis conducere categoriile C C+E

Buna ziua!
Întâmpin o problemă în Germania și nu știu cum să procedez și v aș ruga sa ma sfătuiți dacă se poate.
Sunt in Germania de doi ani și jumătate și lucrez ca șofer pe camion.
Permisul de conducere este obținut în 1994 cu categoriile B C CE și este valabil din 17 Ianuarie 2013 până în 2023 pentru toate categoriile ( B C CE ). Anul trecut , mai exact prin decembrie mi am facut analizele medicale pentru șoferi profesioniști. Cei de la firmă mi au spus că permisul de conducere nu trebuie schimbat deoarece este european și este valabil.
In August, anul acesta 2018, am fost oprit pentru un control de poliție si BAG. Acestia mi au spus ca trebuie sa mi schimb permisul de conducere deoarece in Germania acesta este valabil doar cinci ani pentru categoriile C CE. Mentionez ca poliția nu mi a retinut permisul de conducere și nici amendă nu mi au dat, spunându mi ca pot conduce în continuare cu categoria B dar ca trebuie sa merg pentru a mi schimba permisul. M au pus sa completez și să semnez un formular în care se specifica ca trebuie sa mi schimb permisul de conducere Românesc cu cel German iar dacă mai sunt prins risc amendă de până la 2000 de euro.
In urmatoarele zile am fost la primarie am depus actele și cererea pentru înlocuirea permisului de conducere. Acestia mi au oprit, la momentul depunerii actelor, permisul și modulele românești până la înlocuirea cu cele noi.
Toate bune si frumoase, la două săptămâni m au sunat sa merg sa mi ridic permisul nou și cardul de șofer.
Ieri, vineri 5.10.2018 am primit de la primărie o scrisoare cum că la momentul depunerii actelor si al formularului tip, as fi avut o intrebare daca am cazier sau vreunul in curs iar eu bineinteles ca am bifat cu NU și ei consideră că am mințit. Mentionez ca eu nu stiu bine sa vorbesc sau sa scriu germană.
Intrebarea mea este ce trebuie făcut pentru ca nu m am mai lovit de astfel de probleme și sunt cam neliniștit fiind singurul intretinator în familie. Mentionez ca am doi copii 7 ani
respectiv 11 ani.
Astept dacă se poate un sfat pentru problema mea.
Mulțumesc frumos și scuze pentru conținutul consistent al poveștii mele.

Alte discuții în legătură

Interdictie de a sofa in germania Pacuraru Radu Pacuraru Radu Buna am si eu o nelamurire. Sun sofer profesionist si fac comunitate si in urma cu 2 ani am depasit viteza pe drumul nationat cu 23 de km adica aveam 83 km/h ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat germania comanina comanina Buna ziua,am vrut astazi sa-mi schimb permisul de conducere,deoarece expira,am facut toate documentele si am mers la politie.,dupa ce am facut ... (vezi toată discuția)
Care sint consecintele la fapta ca am condus un stivuitor pe ... dactari dactari care sint consecintele la fapta ca am condus un stivuitor pe drumurile publce pe o distanta de 500m avind in spate masina de insotire cu avariile aprinse. ... (vezi toată discuția)