Buna ziua,am vrut astazi sa-mi schimb permisul de conducere,deoarece expira,am facut toate documentele si am mers la politie.,dupa ce am facut fotografia,doamna politista m-a informat ca nu poate elibera un permis nou,deoarece apar cu permis nevalabil,suspendat in Germania,fara sa-mi dea alte detalii.Stiu ca in anul 2010,in Germania,m-am sicanat cu un sofer neamt in trafic,el a chemat politia,a dat o declaratie si el a plecat.Pe mine m-a dus la politie,mi-a adus un translator,care mi-a spus ca am condus <<grosolan>>si am fost amendat cu 952 de euro,suma platita pe loc,dupa care mi-au dat drumul.Cum rezolv aceasta problema?Din 2010 pana in prezent ,permisul a fost la minesi am circulat normal,inclusiv in Germania.MultumescStie cineva ce trebuie sa fac?
In acest caz doamna politista sa mai ceara parerea si altor colegi!
Autoritatile unui stat nu pot invalida sau anula permisul de conducere eliberat de alt stat.
Politia trebuie sa va elibereze un nou permis ca urmare a expirarii valabilitatii.
Faceti o petitie in scris si depuneti-o cu nr de inregistrare la registratura politiei prin care solicitati clarificari cu privire la refuzul eliberarii unui permis cu o noua perioada de valabilitate.
Eventual mergeti la alt ghiseu/functionar iar daca sunteti refuzata iar si nu justifica refuzul va amenintati cu sesizarea in scris a comandantului.
Revin cu o noua intrebare.. Daca as avea o amenda de circulatie neplatita pe Germania ,nu mai pot reinoi permisul de condecere in Romania?- emis de autoritatile romane ?Pentru ca azi am fost la Politie,si acelasi lucru ca data trecuta mi-au spus,caas avea amenda si pana nu rezolv in Germania nu se poate schimba permisul,care expira acum.