avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat in Germania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat in Germania

Daca permisul a fost suspendat in Germania,suspendarea permisului este valabila si in Romania?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrianpop762 , utilizator 08:23, 9 August 2013
Da. In principiu politia germana va trimite postal instiintarea privind durata suspendarii permisului . Dvs. aveti obligatia sa predati peermisul politiei rutiere roamane , de unde primiti o dovada de circulatie valabila 15 zile , dupa expirarea careia opereaza suspendarea propriu-zisa.
Permisul se suspenda numai daca pentru fapta savarsita in Germania legislatia romana prevede masura suspendarii dreptului de a conduce.

HG1391-raoug195
Art. 213. – (1) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce se dispune de catre politia rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române si în cazul când titularul permisului de conducere eliberat de catre autoritatea competenta din România a savârsit o fapta pe teritoriul altui stat, iar autoritatea statului respectiv a dispus, prin hotarâre, o astfel de masura.
(2) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce se aplica pe teritoriul României numai daca pentru fapta savârsita legislatia rutiera româneasca prevede o astfel de masura.
(3) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce pe teritoriul României nu poate fi mai mare decât cea prevazuta de legislatia rutiera româneasca pentru o fapta asemanatoare.
(4) Pentru stabilirea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se ia în considerare, obligatoriu, perioada cât titularul permisului de conducere nu a avut drept de circulatie pe teritoriul statului care a emis o astfel de decizie.
Asa este , insa doar in ce priveste raspunderea in fata politiei romane. In Germania , daca s-a dispus suspendarea permisului si in termen de 3 ani esti oprit din nou pentru un control , in cazul in care nu poti prezenta dovada faptului ca a fost predat permisul pentru o perioada egala cu cea hotarata de ei , se suspenda pe loc dreptul de conducere si se aplica o amenda destul de mare.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis sarbanescuflorin sarbanescuflorin Buna ziua am si eu o intrebare am avut domiciliu stabil in germania mau agatat acolo si miau suspendat permisul pe 8 luni pe germania acum mi lau trimis in ro ... (vezi toată discuția)
Sanctiunea pentru trecerea pe rosu in germania sub 1 secunda ergisela ergisela Buna ziua, as avea o intrebare si m-as bucura daca as primi un raspuns. Care este sanctiunea pentru trecerea pe rosu la semafor in Germania mai putin de 1 ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat georgianacatalin georgianacatalin Buna ziua, Va rog sa ma ajuti sa ma lamuresc in privinta permisului care mi-a fost suspendat pe o perioada de 30 zile pentru o greasala in trafic. Am facut o ... (vezi toată discuția)