avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Buna ziua am si eu o intrebare am avut domiciliu stabil in germania mau agatat acolo si miau suspendat permisul pe 8 luni pe germania acum mi lau trimis in ro si mau suspendta si astia 90 zile si sa dau si test vi se pare corect
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:48, 24 Iunie 2012
sarbanescuflorin a scris:

... am avut domiciliu stabil in germania mau agatat acolo si miau suspendat permisul pe 8 luni pe germania acum mi lau trimis in ro si mau suspendta si astia 90 zile si sa dau si test ...


HG1391
Art. 213. – (1) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce se dispune de catre politia rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române si în cazul când titularul permisului de conducere eliberat de catre autoritatea competenta din România a savârsit o fapta pe teritoriul altui stat, iar autoritatea statului respectiv a dispus, prin hotarâre, o astfel de masura.
(2) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce se aplica pe teritoriul României numai daca pentru fapta savârsita legislatia rutiera româneasca prevede o astfel de masura.
(3) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce pe teritoriul României nu poate fi mai mare decât cea prevazuta de legislatia rutiera româneasca pentru o fapta asemanatoare.
(4) Pentru stabilirea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se ia în considerare, obligatoriu, perioada cât titularul permisului de conducere nu a avut drept de circulatie pe teritoriul statului care a emis o astfel de decizie.

probabil este vorba de conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice daca ati primit 90 zile suspendare si obligatia sustinerii testului pentru verificarea cunostintelor privind regulile de circulatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat in germania Adrianpop762 Adrianpop762 Daca permisul a fost suspendat in Germania,suspendarea permisului este valabila si in Romania?multumesc! (vezi toată discuția)
Sanctiunea pentru trecerea pe rosu in germania sub 1 secunda ergisela ergisela Buna ziua, as avea o intrebare si m-as bucura daca as primi un raspuns. Care este sanctiunea pentru trecerea pe rosu la semafor in Germania mai putin de 1 ... (vezi toată discuția)
Salut - anulare permis in strainatate andrei-andreiul andrei-andreiul am si eu o intrebare ca nu am fost lamurit ...mi sa anulat permisul de conducere pentru consum de alcool pe o perioada de 3 ani in afara romaniei eu fiind ... (vezi toată discuția)