Actiune de divort
Domnule presedinte,
Subsemnatul _________, domiciliat in_________, judetul________, str.________, nr.___ , etajul___, apart.___, chem in judecata pe sotul meu________ domiciliat in________ , judetul________, str.______, nr._______, etajul___, apart.___, pentru ca prin hotararea pe care o veti pronunta sa desfaceti casatoria incheiata intre subsemnata si paratul ______, la data de_____ si inscrisa in registrul de stare civila sub nr._____ din acel an, obligand, totodata, pe parat sa-mi plateasca cheltuielile de judecata.
Motivele actiunii sunt urmatoarele (le puteti adapta in functie de problemele dumneavoastra, cererea este doar un model):
In fapt, paratul a manifestat de la inceputul casatoriei noastre o atitudine fizica violenta supunandu-ma pe mine si fiica mea la grave abuzuri fizice si psihice inca de la inceputul casniciei noastre.
Consider ca aceasta comportare a sotului meu constituie un motiv temeinic de desfacere a casatoriei, a carei continuare nu mai este posibila din punctul meu de vedere. Mentionez ca din casatoria noastra nu au rezultat copii .
In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 38 din Codul familiei.
In dovedirea ei inteleg si ma folosesc de proba cu martori, pentru care propun pe:
1.________, domiciliat in_____, judetul____, str._____, nr._____, etajul____, apart._____;
2.________, domiciliat in_____, judetul_____, str._____, nr._____, etajul____, apart._____.
Depun prezenta actiune, precum si copie autentificata de pe certificatul constatator al casatoriei incheiate intre mine si parat, in dublu exemplar, dintre care unul pentru instanta si altul pentru a fi comunicat paratului.
Semnatura reclamantului