avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand poate primi un adult cu handicap pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand poate primi un adult cu handicap pensie

Buna ziua,fiul meu are33 de ani ,are grad 1de handicap si indemnizație de însoțitor,daca ii angajez asistent personal va rămâne cu o suma mica pt nevoile lui.Poate obține o pensie ,având in vedere ca el nu a lucrat niciodată?
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 20:48, 9 Octombrie 2018
Nu.
daca va face dovada ca a lucrat si o luna si comisia de expertiza a capacitati de munca il incadreaza in unul din cele 3 grade poate primi pensie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce modificari implica schimbarea "handicap grav" in "handicap grav cu insotitor vicctoriaion vicctoriaion Buna ziua. Matusa mea s-a pensionat la 57 ani. In timp starea sanatatii ei s-a agravat si in prezent beneficiaza de o pensie suplimentara de handicap. ... (vezi toată discuția)
Ajutor batran paralizat ro_red_rosu ro_red_rosu Socrul a ramas cu sechele severe in urma AVC hemoragic, a paralizat pe partea dreapta, nu vorbeste, nu poate inghiti. Are o pensie de 734 ron, in acest caz se ... (vezi toată discuția)
Pensie ilie26 ilie26 Mama mea si-a facut dosar de pensie de handicap,si a fost incadrata la gradul I(unu).Dupa spusele ei ar fi trebuit sa ia prima pensie in oct. si intradevar a ... (vezi toată discuția)