avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se împarte o casa și terenul aferent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se împarte o casa și terenul aferent

Bună ziua, tatăl meu a decedat de curând. Casa și terenul nu știu, încă, dacă au fost trecute pe numele bunicului sau al tatălui meu.. De fapt nu am vazut vreun document... Au fost ascunse... Este incerta situația. Întrebarea mea este legata de ce drepturi am eu în calitate de unic copil al lui, el fiind necăsătorit când a murit.... dar mai are 2 surori. În prezent una din mătuși se proclama urmaș al tatălui ei.. Si ca ea a muncit acolo.. Nu ma pricep... Ce am de făcut? Ce drept legal am? Cum se va împărți? Eu trebuie sa demarez procedura de succesiune? Sau ce am de făcut? Va mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
smcdali, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:51, 13 Octombrie 2018
Aveti calitatea de mostenitor al tatalui dvs.
Dar atat timp cat nu puteti oferi informatii concrete, nu va putem da nici un raspuns foarte precis.
Totul pleaca de la actele de proprietate.
Puteti cere un extras de carte funciara ca sa vedeti care este situatia imobilului. Ca singur copil sunteti mostenitor unic(al tatalui.nu stim nimic despre mama) si puteti cere dumneavoastra deschiderea succesiunii.Fratii sau surorile tatalui nu au drept la succesiune.Contactati un notar pentru /sfaturi
bellefille, utilizator
Daca nu au acte de proprietate si imobilul nu e intabulat la Cartea Funciara, nu are ce extras sa obtina.
Pot solicita de la primăria respectiva detalii, în cazul în care nu este înscrisă la cartea funciara? Ai mei au fost despărțiți... Eu am rămas la mama... Acum, după 35 de ani... Asta e.. Nu am avut contact.. Dar nu vreau sa las casa respectiva....
Va mulțumesc pentru suportul prompt
smcdali, utilizator
Interesati-va la Primarie ce bunuri au avut tata si bunicul pe rol si daca au detinut acte de proprietate.

Alte discuții în legătură

Drepturi succesiune werner werner am si eu o intrebare.... sora bunicii mele a decedat in decembrie si nu are copii.. mai suntem din partea lor, in familie, eu si o matusa care are doi copii ... (vezi toată discuția)
Dificultate notariala rog de urgenta raspuns AliceHOG AliceHOG Anul trecut mama si un var - fiul surorii mamei, care sora e decedata - au dezbatut la notariatul de unde era bunica (mama mamei mele) mostenirea ramasa de la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. mama mea împreună cu cei 3 frați rămași în ... Edy2020 Edy2020 Bună ziua. Mama mea împreună cu cei 3 frați rămași în viata ar dori sa vândă casa, terenurile și pădurea părinților ei. Problema este ca mai au 3 ... (vezi toată discuția)