avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gasire persoana in Statele Unite ale Americii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gasire persoana in Statele Unite ale Americii

Buna ziua.

Acum vreo aproape 20 de ani, mama mea a s-a casatorit cu o persoana din SUA. Relatia a fost foarte scurta, din cauza ca nu a fost de acord bunica sa plecam in SUA si a insistat sa ramanem in Romania, iar americanul a plecat.

Intre timp, mama a decedat (acum cativa ani), insa nu a facut niciun pas de a divorta de american. Cand am incercat sa fac succesiunea, a intervenit aceasta problema, si a trebuit sa o dau in judecata pe sora mea pentru a fi trecuti amandoi pe CF cu cote parti egale.

Acum, Tribunalul s-a legat de american, desi casa in care stam este un bun dobandit al mamei mele (nu a cotizat americanul cu nimica, parintii mamei mele au cumparat apartamentul), si s-a pornit procedura de citare a americanului, care nu a avut succes.

Mentionez ca am furnizat instantei de judecata toate copiile scrisorilor care contineau adresa americanului, insa acesta nu a fost de gasit.

Acum, d-na. Presedinte ne-a pus pe mine si pe avocatul meu sa facem cercetari, sa apelam cu o scrisoare cumva la echivalentul evidentei populatiei in America, care nu stiu ce institutie ar putea fi, pentru a il gasi pe american, sau macar pentru a putea dovedi ca am facut demersuri inspre depistarea adresei acestuia.

Americanul este din Cook County, Chicago, Illinois. Posedam copia dupa certificatul lui de nastere deoarece a fost necesar pentru casatoria in Romania.

Va rog, daca puteti, sa ma sfatuiti cum si ce pot sa fac sau cui sa ma adresez, pentru a putea face cat mai repede acest demers, deoarece procesul s-a intins deja de un an si jumatate si mi-as dori sincer sa scap odata de el si de toata bataia asta de cap.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
tassadaronline, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 13:51, 9 Octombrie 2018
Buna ziua. Cred ca singurul loc de unde puteti cere si primi ajutor este Ambasada S.U.A. in Romania. Gasiti adresa si modul de a lua legatura cu dumnealor pe net...
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua atât eu cit și soțul meu suntem cetățeni canadieni/romani ... Pete579 Pete579 Buna Ziua Atit eu cit și soțul meu suntem Cetățeni Canadieni/Romani Va scriu deoarece ca și Cetățean Roman ma aflu in imposibilitatea de a obtine un ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cetateniei romane pentru copil nascut in sua ilie0001 ilie0001 Buna ziua, Va rog sa ma consiliati in urmatoarea situatie: Am baiatul in SUA, are si cetatenie romana si americana. Acum are un copil nasut in America (mama ... (vezi toată discuția)
Casatorie in fairfax county, virginia, america Gratiela S Gratiela S Buna ziua. Matusa mea este casatorita in America, Fairfax County, Viriginia. Ea are dubla cetatenie, iar sotul ei este american, Ambii stiu ca nu au nici un ... (vezi toată discuția)