avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil dupa perioada de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil dupa perioada de somaj

Sotul a lucrat la o firma care la 30.11.2009 a restrans activitatea si i-a desfacut contractul de munca, el primind somaj in perioada 01.12.2009-28.02.2011. Dupa somaj, sotul a intocmit dosar si a beneficiat de indemnizatie de crestere a copilului pana la doi ani, in perioada 01.03.2011-15.04.2012. La data de 15.04.2012 sotul s-a angajat la o alta firma. Intrebarea mea este: perioada de somaj am inteles ca nu constituie vechime in munca, dar perioada de concediu de crestere a copilului se considera vechime in munca? In situatia in care ar fi avut un contract de munca valabil suspendat, stiam ca se considera. Acum situatia e diferita, pentru ca primind indemnizatia de CCC dupa somaj, nu exista niciun contract de munca suspendat. Ma intereseaza, pentru ca acum sotul se angajeaza in sistemul public, si are nevoie de calcularea vechimii totale.
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
mamamama, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:56, 10 Octombrie 2018
Intrebarea mea este: perioada de somaj am inteles ca nu constituie vechime in munca, dar perioada de concediu de crestere a copilului se considera vechime in munca?

1. In prezent, somajul nu constituie vechime in munca.

Perioada in care o persoana a beneficiat de indemnizatie de somaj reprezinta stagiul de cotizare, potrivit Legii 76/2002. Acesta va fi valorificat la stabilirea drepturilor de pensie, in conditiile legii (art. 6 alin.(1) pct. III din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare), si nu vechime in specialitate sau vechime in munca.

2. OUG 111/2010
art.22
.....
(2) Perioada concediului pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere copil TFLM TFLM Am intrat in somaj in baza art 65/2003, apoi din somaj am intrat in concediul de crestere copil. Concediul de crestre copil se calculeaza ca vechime in munca ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului corinavuiu corinavuiu Buna ziua, Concediul de crestere a copilului reprezinta vechime in munca? Conform CCM intre 9-15 ani vechime se mai acorda o zi de concediu. Mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate iubire77 iubire77 Concediul de crestere a copilului se considera vechime in munca sau in specialitate ? (vezi toată discuția)