avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Inventarierea masei impozabile
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Inventarierea masei impozabile

Sunt angajat la o primarie si in urma curtii de conturi m-am trezit intr-o comisie de inventariere a masei impozabile, stabilita in baza unei dispozitii de primar.
Mai exact trebuie mers la fiecare gospodarie si masurat cu o ruleta tot ce are in curte, Suprafetele se trec intr-un proces verbal pe care il semneaza cetateanul.
Fac precizarea ca in Codul Fiscal, art. 461, aliniat (9) se mentioneaza foarte clar ca se poate modifica masa impozabila doar in baza unor masuratori cadastrale.
Cu alte cuvinte, suntem trimisi sa constatam suprafetele construite din curtile oamenilor cu ajutorul unie rulete, suprafete de cele mai multe ori neregulate, greu de masurat.
Va rog sa-mi spuneti care este baza legala de constituire a acestei comisiii si daca un gospodar nu este deacord sa masuram ce masuri administrative i se pot aplica?
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Suprafata utila ContSters78406 ContSters78406 Care este diferenta legalaintre suprafata utila masurata si \"suprafata din acte\". Suprafata \"din acte\" ce reprezinta si cum a fost ea calculata? Este ... (vezi toată discuția)
Teren si casa fara acte pristopanu07 pristopanu07 Buna seara! Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicii mei (in prezent decedati) au cumparat in urma cu peste 30 de ani un teren cu acte de ... (vezi toată discuția)
Raport curtea de conturi cristinaptudor cristinaptudor Buna ziua , va rog sa-mi spuneti daca se poate sa cer la Primarie un Raport al Curtii de Conturi sau trebuie sa ma adresesez direct Curtii de Conturi. Sau ... (vezi toată discuția)