avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cum se socoteste termenul de 10 zile acordat de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cum se socoteste termenul de 10 zile acordat de instanta pt depunerea apelului ?

Cum se socoteste depunerea unui apel pt o hotarare pe fond,termenul este de 10 zile solicitat de instanta pe hotarare, de ex. hotararea a fost PRONUNTATA pe data de 29.06. 2018,una dintre parti a primit prin posta sub semnatura pe data de 13.07.2018 HOTARAREA INSTANTEI , partea adversa care trebuia sa depuna apelul in termen de 10 zile de la comunicare au depus pe data de 31.07.2018 pe saitul oficial instintarea pt apel.,intrebarea este daca s-a respectat termenul pt. declararea oficiala pt depunerea apelului, si cum se socoteste legal cele 10 zile necesare depunerii apelului de la comunicare, multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: silviumadalina78 , utilizator 18:48, 10 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Ultima zi a postei trebuia sa fie 23.07.2018.
31.07 este depusa tradiv.
DAR ATENTIE, daca s-a trimis prin posta si data expedierii a fost 23.07 atunci este in termen.
Este vorba de 10 zile calendaristice nu lucratoare, prima si ultima ne fiind socotite.
La expedierea prin posta aceasta lege se aplica la data expedierii.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
multumesc frumos, dl. avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculează termenul de apel? CalinuMihai CalinuMihai \" ...cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul X. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi,........ \" ... (vezi toată discuția)
Calculul termenului de depunere a unei contestatii morocanel41 morocanel41 Buna ziua, pentru a depunde o contestatie este nevoie de 15 zile de la data postei de cand am primit-o; -contestatia trebuie tremisa in alt oras cum pot ... (vezi toată discuția)
Termen depunere apel Johanes1978 Johanes1978 Buna ziua, Am depus cu intarziere de o zi apelul la curtea de apel. La instanta de fond am avut adresa de corespondenta la o casa de avocatura fapt pnetru ... (vezi toată discuția)