avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune - conturile bancare ale sotului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune - conturile bancare ale sotului supravietuitor

Buna ziua,

Va supun atentiei urmatoarea situatie.

Sotia mea a decedat. As vrea sa deschid succesiunea.
Pe numele ei nu exista si nu a existat niciun cont bancar.
In schimb pe numele meu exista doua conturi. Unul e cel deschis special pentru pensie, aici imi vine pensia. Celalalt are niste economii.
Ambele au sume mici.

Intrebari:
1) cele 2 conturi deschise exclusiv pe numele meu, trebuie dezbatute la succesiune?
2) chiar si cel unde am pensia?
3) daca nu le declar la succesiune, la ce ma expun? am doi copii, in familie exista armonie si intelegere
4) e posibil ca cineva - banca sau notarul - sa imi blocheze conturile? in ce situatie?

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: tudor_ion , utilizator 07:16, 11 Octombrie 2018
Buna seara,
Contul de pensii NU
Pentru contul de economii DA, trebuie dezbatuta succesiunea.
Multumesc!

Pentru ambele conturi eu sunt unicul titular.
Dar de ce e diferit contul de pensii de cel de simplu?

Banii din al doilea cont provin tot de la mine (am un job part-time pe langa pensie), sotia avand un venit infim.

Ce se intampla daca nu e adaugat contul la succesiune?
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
tudor_ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Sotul/sotia ascunde din banii castigati geta36 geta36 cum poate sotul/sotia sa afle daca celalalt are conturi ascunse , sau ce poate sa faca in conditiile in care acesta ascunde banii castigati? (vezi toată discuția)
Succesiune cont bancar raducu888 raducu888 Exista o anume situatie , ne-am bucura daca cineva ne-ar ''lumina'' nitel.O sa expun cat mai concis ca sa fie usor inteleasa: EL si EA sunt casatoriti de 20 ... (vezi toată discuția)