avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum mi se poate micșora poprirea pe salariu?
Discuție deschisă în Executare silită

Cum mi se poate micșora poprirea pe salariu?

Bună ziua!
Eu am o poprire pe salariu ,pt datoria neplătită către o bancă, care este in valoare de 500lei dintr.un salariu net de 1600lei. Problema este ca eu platesc lunar prin mandat poștal și o pensie de întreținere minor in valoare de 400 lei. Și rămân cu o sumă cu care este imposibil să te întretii. Va rog,spuneți.mi unde aș putea sa ma adresez pentru a mi se micșora poprirea aceasta? Și dacă mă angajez in alta parte unde aș lua un salariu mai mare,atunci și poprirea ar crește ,pt ca nu e o sumă fixă,ci este procent din salariu.
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 15:32, 11 Octombrie 2018
Potrivit art. 729 alin. (2) C.pr.civ. urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, daca legea nu prevede altfel. Mai mult, urmarirea facuta cu incalcarea acestor dispozitii se considera nula de drept. De aceea, trebuie adus la cunostinta executorului judecatoresc existenta obligatiei de plata a pensiei de intretinere, astfel incat suma de bani poprita sa nu fie un pericol pentru mijloacele de subzistenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Stabililre poprire cuantum pensie intretinere ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! as vrea sa stiu cum se face poprire din salariu avand in vedere urmatoarea situatie? 1.exista o hotarare de divort in care poprirea este de 25% ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu de la doi executori și hotărâre judecătorească pentru 25% pensie de întreținere. cum se calculează reținerile? jondoe1 jondoe1 Buna ziua,intrebarea mea este/un salariat are poprire pe salariu de la doi executori judecatoresti si o hotarare judecatoreasca de retinere pensie alimentara ... (vezi toată discuția)