avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit auto

Sunt o persoana cu handicap locomotor gradul 1.Vreau sa achizitionez o masina neadaptabila pe numele meu.Se va folosi de ea familia.
Vreau sa stiu daca sunt scutit de plata impozitului si a taxei de prima inmatriculare?
Conform Legii nr. 448/2006 (actualizata 2018) articolul 469 alineat 1, litera b.

Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2018
ConuGeo, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:47, 14 Octombrie 2018
Atentie sporita deoarece ANAF opereaza strict pe disp cod fiscal care nu este actualizat cu modificarile la L nr 448/2006,respectiv solicitantii pentru beneficierea facilitatii scutirii de la plata impozitului aferent auto persoana cu handicap are obligatia sa prezinte documente justificative legale care sa ateste ca vehiculul este adaptat tehnic pentru a fi condus de catre persoana care prezinta decizie/certificat incadrare in grad de handicap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu handicap grad 2, surdo-mut, doresc sa inmatriculez o masina, exista posibilitatea de a fi scutita de taxe? Diana12344 Diana12344 Persoana cu handicap grad 2, surdo-mut, doresc sa inmatriculez o masina, exista posibilitatea de a fi scutita de taxe? Doresc sa aflu ce facilitati am. (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare tymyttymy tymyttymy Va salut!Soacra mea are un handicap (nu locomotor)si nu stiu daca plăteste taxa de prima înmatriculare la achizitionarea unui autovehicul. (vezi toată discuția)
Drepturi persoana cu handicap asociat unic la un s.r.l. Corneliur Corneliur O persoana de 23 de ani cu handicap locomotor grav, cu insotitor si care este asociat unic la o societate comerciala, are dreptul la scutirea taxei de ... (vezi toată discuția)