avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cui reclamam furtul la apometrele de apa rece?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cui reclamam furtul la apometrele de apa rece?

Buna ziua,

In scara blocului in care locuim, vecinii de la parter consuma maxim 2mc de apa rece pe luna, iar noi, restul locatarilor platim pierderile la apa rece in fiecare luna. Mentionez ca fiecare apartament are centrala proprie pt. a produce apa calda si caldura, iar apometrele sunt doar pentru apa rece. In fiecare apartament de la parter locuiesc 3 adulti pe langa copii. Situația aceasta dureaza de cel putin 10 ani!!! Noi, restul vecinilor, am facut reclamatii la asociatia de proprietari sa vina sa verifice contoarele in fiecare apartament, insa fara niciun rezultat-nu a venit nimeni sa verifice. Am incercat sa rezolvam problema mergand direct la furnizorul de apa, dar raspunsul primit a fost sa ne tragem tevile in fiecare apartament direct din teava principala in asa fel incat sa nu mai depindem de contorul general din scara noastra si sa platim doar pentru cat consumam, fara pierderi. Ca sa tragem tevile individual pt. fiecare apartament e deja alta poveste pentru ca ar trebui ca instalatorii tevilor sa treaca si prin apartamentele celor de la parter, iar cei de la parter nu sunt de acord ca cineva sa intre pe proprietatea lor. Consideram ca vecinii de la parter nu sunt familii nevoiase incat sa nu isi permita plata apei si nu au nici restante la plata cheltuielilor(ar fi si culmea!!! ). Nu exista pierderi din cauza tevilor sparte, beciul e uscat si folosit de fiecare apartament.
Am tinut sa mentionez ca au copii pentru ca toată lumea stie cum si cata apa se consuma cu spalatul hainelor cand avem copii mici in special.

Intrebarea este: cui putem sa reclamam furtul de apa in conditiile in care e absolut evident ca vecinii de la parter fura apa?

Multumim pentru sfaturi!
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
Sopheeah, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:45, 15 Octombrie 2018
Nu va veni nimeni de la primarie sau politie sa faca ordine in asociatia dvs..

Noi, restul vecinilor, am facut reclamatii la asociatia de proprietari

Cat reprezentati "noi, restul vecinilor" din numarul proprietarilor membri in asociatia de proprietari?

Daca presedintele si membrii CEx nu se implica in rezolvarea problemelor din asociatie, schimbati-i, 20% dintre proprietari membri pot convoca o adunare gen extraordinara avand drept ordine de zi schimbarea comitetului executiv si a presedintelui asociatiei pentru neindeplinirea atributiilor din L196/2018 si proasta gestionare a activitatii asociatiei de proprietari.
Sustinerea cu furtul de apa de catre cei de la parter nu este legal motivata
parcurgeti topicurile similare de pe forum si veti constata ca sunt mai multi factori care genereaza supliment de consum apa de la diferenta de clasa de precizie a contoarelor de inregistrat consum i/imobil cu clasa mare de precizie fata de contoarele individuale de clasa scazuta de precizie
Contoarele individuale nu inregistreaza consumurile gen fir sau picatura care sunt insa inregistrate de catre contoarul de bransament
Solutionarea poate fi dispusa de catre echipa manageriala care administreaza imobilul dv
Solicitati oficial presedintelui de asociatie sau comitetului executiv sa dispuna verificarea tuturor contoarelor individuale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)
"protocol apa" andreea.voicu andreea.voicu Buna ziua! Am nevoie de un sfat. La intretinere de cateva luni ni se trece la o rubrica \"Protocol apa\", pierderile furnizorului de apa, deci cele care nu ... (vezi toată discuția)
Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)