avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire!

Am primit prin testament un apartament, cu toate bunurile din el, de la o cunostinta, care este in viata. Nu este si nici nu a fost casatorita.. Nu are copii. Am investit acolo, ex. izolatie termica, geamuri, plata lunara utilitati, cadastru, carte funciara. Ce garantie am ca intr o noapte nu se razgandeste? Cum imi pot recupera banii, daca se razgandeste? Poate face mai multe testamente si sa se foloseasca de banii nostri? Cum sa procedez ca sa fie bine si pt mine si pt acea persoana?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Darius_babel , utilizator 18:25, 16 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
1. Are parinti? Daca da nu poate lasa prin testament acel bun in interalitate.
2. Idealul este sa incheiati un contract de vanzare cumparare, eventual cu clauza.
3. Se pot incheia oricate testamente si fiecare anuleaza de drept pe cel dinainte.
Nu are parinti, are doar nepoti, din partea unui frate. Cand a facut testamentul, i-am propus sa facem act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, dar nu a vrut. Se pot incheia testamente la mai multi notari? Daca ma duc la notarul unde a facut testamentul, se poate afla daca s-a incheiat alt testament in alta parte?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vinzare cumparare? lucaa lucaa BUNA SEARA.Daca vreau sa cumpar un teren si nu are cadastru facut pt ca cost mult cum pot intra in posesia lui?prin donatie?testament s-au precontrac (vezi toată discuția)
Anulare promisiune vanzare-cumparare imobil mariana_aba mariana_aba Buna seara, urmeaza sa vand o locuinta prin credit si as vrea sa stiu care este procedura de anulare a promisiunii de vanzare in cazul in care cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui teren cu plata in rate hmarius14 hmarius14 Va salut. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii referitoare la vanzarea unui teren cu plata in rate. Parintii mei au un teren intravilan pe ... (vezi toată discuția)