avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Radiere firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Radiere firma

Buna ziua!
In urma cu aproximativ 2 ani am infinntat o firma impreuna cu un asociat.
Firma nu a functionat deloc in acest timp, adica nu a intrat si nu a iesit nimic.
Acum am primit o instiintare de la registrul comertului ca trebuie sa depun situatia financiara pe 2007 la registrul comertului.
Daca ma poate ajuta cineva as avea mai multe intrebari:
1- Ce acte contine situatia financiara si cine trebuie sa mi le intocmeasca(am inteles ca contabilul dar nu sunt sigura)?
2- Ce taxe trebuie sa platesc la depunerea acestor acte sau daca platesc penalizare?
3- Daca nu mai reusesc sa dau de contabilul din perioada respectiva ce pot face? Ma pot adresa oricarui alt contabil ca sa imi faca aceste acte?
4- In situatia in care reusesc sa rezolv aceasta prima problema, care este procedura si care sunt taxele pentru a desfiinta aceasta firma?
Imi cer scuze ca cer atatea informatii dar chiar nu stiu nimic din acest domeniu.
Astept cu nerabdare lamuriri si va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cipry_blue , utilizator 13:22, 18 Noiembrie 2009
1.- Ce acte contine situatia financiara si cine trebuie sa mi le intocmeasca(am inteles ca contabilul dar nu sunt sigura)?
Un contabil trebuie sa vi le intocmeasca.Acestea sunt actele si cererea [ link extern ]
2.- Ce taxe trebuie sa platesc la depunerea acestor acte sau daca platesc penalizare?
Nu platiti penalitati.Taxa este de 15 lei pt fiecare an.
3- Daca nu mai reusesc sa dau de contabilul din perioada respectiva ce pot face? Ma pot adresa oricarui alt contabil ca sa imi faca aceste acte?
Orice contabil va poate intocmi actele
4.- In situatia in care reusesc sa rezolv aceasta prima problema, care este procedura si care sunt taxele pentru a desfiinta aceasta firma?
[ link extern ] .
Dar care sunt actele care trebuiesc depuse anual?
si care sunt pasii care se urmeaza pentru desfiintarea firmei ca nu mi se deschid link-urile pe care mi le-ati dat?
Daca nu ati lucrat pe firma si nu ati depus situatii la administratia financiara in toata acasta perioada , societatae va fi dizolvata prin insasi faptul ca nu ati lucrat si nu ati depus nimic . La registru tot ce depuneti trebuie sa fie vizate de adm.financiara ,taxele sunt mici de depunere, dar sunt amenzi mari la administratie.
- societatea trebuie sa duca bilantul anual la finante. Daca societatea nu a lucrat atunci nu are bilant, are doar scrisoare de inactivitate - in care scrie ca nu s-a facut activitate. Contabilul face acest lucru. Luati aceasta scrisoare si o depuneti la Reg Comertului - cerere de depunere situatii financiare( in cazul dvs scrisoarea de inactivitate) platiti 12,50 si astfel scapati de dizolvarea societatii. Daca doriti sa radiati societatea - puteti sa nu depuneti situatiile financiare si se va dizolva pe art 237 Legea 31/1990
Puteti si singura sa va ocupati de problema, daca nu ati avut activitate. La Administratia Financiara, exista formulare tip care inlocuiesc bilantul propriu-zis. Este o declaratie pe proprie raspundere ca nu ati avut activitate pana in prezent. Aveti nevoie de o declaratie pentru fiecare bilant nedepus. Altfel spus, daca v-ati infiiintat inainte de iunie 2007, veti completa o declaratie de la infiintare, pana la iunie 2007, o declaratie de la infiintare pana la 31 decembrie 2007, o declaratie de la infiintare pana la iunie 2008, alta declaratie de la infiintare pana la 31 decembrie 2008, ultima declaratie de la infiintare pana la iunie 2009. Toate acestea, in dublu exemplar, insotite de o copie dupa CUI, stampila, veti plati o amenda de 100 lei, pentru care vi se va intocmi proces-verbal. Dupa ce aveti viza pe aceste declaratii, mergeti la Reg. Comertului cu cele anuale si le depuneti dupa ce achitati pentru fiecare taxa aferenta perioadei respective. A fost de 12.5 lei, pentru 2008 se plateste 14 lei.
Aveti ceva de umblat, dar repet, o puteti face singura si cu costurile mentionate.
Dupa ce depuneti la ONRC, puteti incepe demersurile pentru dizolvarea si radierea firmei, daca nu aveti datorii, ar trebui sa fie usor!
Va doresc succes!
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
ContSters69724, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum scap de un srl ? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am infiintat un SRL in 2004 la care sunt unic asociat si administrator. Firma a functionat pana la 1 ianuarie 2005 cand am hotarat sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Srl fara activitate PARTNERS CONSULTIG SRL PARTNERS CONSULTIG SRL Buna ziua, Am un SRL deschis din 2007 pe care nu am desfasurat nici un fel de activitate. Am depus declaratii in zero si declaratii pe proprie raspundere in ... (vezi toată discuția)
Incepera activitatii unei firme... vsadovici vsadovici buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie. este vorba de o SC....SRL, infiintata in iunie 2008, care are Certificat Constatator de la ORC, precum ca ... (vezi toată discuția)