avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale incepera activitatii unei firme...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

incepera activitatii unei firme...

buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu o informatie. este vorba de o SC....SRL, infiintata in iunie 2008, care are Certificat Constatator de la ORC, precum ca "firma nu desfasoara activitati" valabil pana la data inceperiii activitatii. intre timp firma a inceput activitatea, inca din 2008.este necesara depunerea unei declaratii precum ca SC a inceput activitatea?sau acest act nu mai este valabil automat din momentul cand SC si-a inceput activitate?

mentionez ca firma nu a depus bilantul si nici alte declaratii si dorim sa aducem la zi situatie financiara si fiscala a acesteea.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 15:33, 14 Iunie 2009
Nu este necesara depunerea declaratiei de incepere activitate, dar trebuie sa va autorizati pentru activitatea desfasurata (PSI, mediu etc-depinde de activitatea pe care o desfasurati).
Aveti de depus doua bilanturi si declaratii in functie de vectorul fiscal.
Bafta si cat mai putine (sau macar mici) amenzi!
mihaela_cva a scris:
Nu este necesara depunerea declaratiei de incepere activitate, dar trebuie sa va autorizati pentru activitatea desfasurata (PSI, mediu etc-depinde de activitatea pe care o desfasurati).

Cred ca va contraziceti, "declaratia de incepere a activitatii" e tocmai cea de autorizare a functionarii si trebuie obligatoriu depusa la ORC si o gasiti aici [ link extern ]
Andreea Lisievici a scris:

mihaela_cva a scris:

Cred ca va contraziceti, "declaratia de incepere a activitatii" e tocmai cea de autorizare a functionarii si trebuie obligatoriu depusa la ORC si o gasiti aici [ link extern ]

Ma refeream la titlul strict propus de utilizator "depunerea unei declaratii precum ca SC a inceput activitatea"
In plus ar trebui sa mergeti la ONRc sa cereti informatii cu privire la societatea Dmv din moment ce nu ati depus bilantul de 2 ani.
In ceea ce priveste mentiunea Dmv cu privire la nedepunerea declaratiei de inactivitate a firmei , a situatiilor anuale sau o situatiilor periodice (raportarea semestriala) se pedepseste cu amenzi .

Se poate afla pe internet daca ORC va initia procedura de dizolvare pt nedepunerea bilantului: [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Radiere srl orlandoseb orlandoseb cum se face radierea unei firme care nu a avut activitate niciodata? firma a fost înfiintată în anul 2005 au fost depuse declaratii ca nu a avut ... (vezi toată discuția)
Nedepunerea bilantului contabil ContSters167247 ContSters167247 Am o societate comerciala a carei patroana a plecat (parasit tara definitiv). Urmare, nu o sa semneze situatiile financiare aferente anului 2010 ... (vezi toată discuția)
Srl- activitate suspendata numai la finante, nedepus bilant 2007 la reg com iulia_400 iulia_400 buna, am o problema si nici contabilul nu ma poate lamuri. am un srl neplatitor de tva, cu 2 actionari , infiintata in 2006. am depus documentele fiscale la ... (vezi toată discuția)