avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intrebari despre art.92 si 93,Masurile de supraveghere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Intrebari despre art.92 si 93,Masurile de supraveghere si obligatiile

pe data de 25 sept. 2018 am primit aceasta comunicare:

-Potrivit disp. art. 578 alin.2 Cod pr. penala daca in termen de 3 luni de la ramanerea definitiva al acestei sentinte nu depuneti recipisa de plata integrala a acestora la Tribunalul Alba ,se va proceda la executarea silita a acestora de catre...etc..

-In baza art. 91-92 C pen. sa dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

-In baza art. 93 alin. 1 C pen. pe durata termenului de supraveghere ,trebuie sa respecti urmatoarele masuri de supraveghere:
a) Sa va prezentati la Serviciul de Probatiune Alba,la datele fixate de acesta
b) Sa primiti vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea dvs.
c) Sa anuntati Serviciul de Probatiune ,in prealabil,schimbarea locuintei sau orice deplasare care depaseste 5 zile.
d) sa comunicati serviciului de probatiune schimbarea locului de munca.
e) sa comunicati serviciului de probatiune in formatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

-In baza art. 93 alin.(2) lit. b) C. pen. pe durata termenului de supraveghere veti frecventa un program de reintegrare sociala derulat de catre serviciul de probatiune.

-In baza art.93 alin.(3) C. pen. pe durata termenului de supraveghere veti efectua un numar de 90 de zile de munca nerenumerata in folosul comunitatii ,la una din urmat. insititutii din comunitate:
Primaria municipiului sebes -serviciul public de administrare a patrimoniului Sebes
Directia de sanatate publica Alba
In baza art. 404 alin.(2) C. pt. pen.vi s-a pus in vedere consecintele nerespectarii obligatiilor sau
ale savarsirii de noi infractiuni.

-In baza art. 112 alin(1) lit. b) C. pen. s-a dispus luarea masurii de siguranta a confiscarii speciale privind urmat. bunuri .....iar aici scrie usb-urile ,Hdd-urile confiscate de la Calculatoarele mele care vor ramane confiscate pe veci...no problem.

Intrebarile mele sunt sinva rog sa imi rasp. cineva care intr-adevar se pricepe scurt si la obiect,va multumesc din suflet,zice asa:

1.Sa va prezentati la Serviciul de Probatiune Alba,la datele fixate de acesta.Cam cat de des si la ce ora?eu lucrez pana la 15.30sunt nou si nu ma pot invoi aproape deloc,ca imi pierd locul de munca.

2.Sa primiti vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea dvs?Pai daca sunt acasa il primesc,desigur.

3.sa comunicati serviciului de probatiune schimbarea locului de munca.Cum?ca daca azi m-am angajat nu ma pot invoi sa merg la ei sa ii anunt ca ma dau astia afara,pot suna?

4.sa comunicati serviciului de probatiune informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.Adica?e obligatoriu?trebuie sa o fac neaparat, eu?cum?

5.In baza art. 93 alin.(2) lit. b) C. pen. pe durata termenului de supraveghere veti frecventa un program de reintegrare
sociala derulat de catre serviciul de probatiune.Adica?cat de des?cate ore si ce fac acolo?imi pierd serviciul daca toata ziua ma cheama ba pt. aia ba pt. cealalta.

6.In baza art.93 alin.(3) C. pen. pe durata termenului de supraveghere veti efectua un numar de 90 de zile de munca nerenumerata in folosul comunitatii.Ma vor anunta ei?aici nu imi dau un termen cand sa ma prezint,ma vor anunta ei?daca am servici o zi de lucru e 2 ore?parca asa citisem pe forum.Pot transforma cele 90 de zile in amenda?o platesc si gata?

Puteti rasp. va rog cu 1..asta...2. asta.. 3. etc...
Multumesc

~ Conținut șters la cerere ~
ai spus cand schimb serviciul trebuie sa ii anunt in scris,pot face asta la adresa lor de email?dar daca nu sunt angajat si ma angajez azi?mai trebuie sa anunt?
~ Conținut șters la cerere ~
Trebuie sa discutati toate aceste aspecte cu consilierul de probatiune care vi se desemneaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când pot sa mai dau de permis? Florinflo85 Florinflo85 Când pot sa mai dau de permis??? Sa inteleg ca la anu 2021 07.02 În baza art. 396 alin.10 din C.proc.pen. rap. la art.338 alin.1 din C.pen. condamnă pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua îmi puteți explica daca pot lua permisul de conducere ... Mari221 Mari221 Buna ziua îmi puteți explica daca pot lua permisul de conducere înapoi ? Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 C.pen. cu ... (vezi toată discuția)
Dosar penal alcol la volan tytyrez77 tytyrez77 va rog frumos sa imi spuneti si mie cand ma pot prezenta la examen pentru permis auto ,,,am primit acasa aceasta minuta ,,,,Ora estimata: 09:00 Complet: ... (vezi toată discuția)