avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Asigurare medicala pentru strainii non-EU rezidenti
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Asigurare medicala pentru strainii non-EU rezidenti

Buna ziua,
Sotul meu este strain si tocmai a primit permisul de sedere temporara. Acum urmeaza sa mergem la Fisc sa platim asigurarea medicala si sa completam dosarul cu adeverinta de asigurat.
1. Daca are asigurare medicala in sistem privat (la o companie internationala) este absolut necesar sa mai platesca si la noi la CNAS? Din pacate am uitat sa-i intreb azi pe cei de la Imigrari. Este aceasta o conditie obligatorie pentru dosarul lui?
2. Mai mult decat atat, suntem obligati sa platim din start pentru 6 luni?
3. Daca eu nu lucrez si nici nu sunt asigurata in Romania pot sa fiu trecuta ca co-asigurat pe asigurarea lui?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Probleme plata nastere de la cnas valentinili valentinili Buna ziua. Am urmatoarea situatie: sotia este cetatean kazah, cu permis de sedere ca membru de familie. A lucrat cu contract de 2 ore / zi pana prin luna ... (vezi toată discuția)
Renuntare asigurare medicala din romania Arianrod Arianrod Buna ziua, Am o nelamurire legata de asigurarea medicala din Romania, despre care stiu ca ar fi obligatorie, dar nu stiu in ce conditii devine facultativa. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sotul meu are permis de sedere de munca (un an de ... Yrynuka95 Yrynuka95 Buna ziua, sotul meu are permis de sedere de munca( un an de zile) in curand vom aplica pentru permisul de sedere intregirea familei, intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)