avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apa care se scurge de pe cladirea vecina imi distruge ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apa care se scurge de pe cladirea vecina imi distruge garajul, ce pot sa fac?

Primaria Dej a construit un amplasament pentru containerele de gunoi, cu acoperis, exact langa garajul meu. Problema e ca toata apa de ploaie se scurge pe peretele garajului, astfel ca s-a instalat igrasia si a inceput sa se distruga tot garajul. am sunat la primarie, le-am comunicat problema, dar a trecut aproape 1 an si nu s-a facut nimic in acest sens. Ce pot sa fac incontinuare? Care este baza legala pentru o sesizare scrisa sau o eventuala actiune in justitie?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: catalina maria ionescu , utilizator 11:46, 12 Noiembrie 2009

ART. 615 C. civil - Tot proprietarul este dator a-si face streasina casei sale astfel incat apele din ploi sa se scurga pe terenul sau, sau pe ulite, iar nu pe locul vecinului sau .
Actiune in instanta pentru repararea prejudiciului si obligarea paratului la a-si muta constructia sau a o acoperi astfel incat dvs. sa nu mai fiti afectat.
Art. 615 Cod civil vorbeste despre streasina casei. Se poate aplica la orice fel de constructie, indiferent de marimea sau destinatia ei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma lupt de cand ma stiu cu vecinul . acum isi pune acoperisul deasupra gardului meu ce sa fac? saveanucezar saveanucezar de mic copil am avut probleme cu noii nostri vecini care si-au trantit ocasa cu etaj la mai putin de 2 mtri de gard si 6 metri de casa acum incep sa-si mai ... (vezi toată discuția)
Picatura streasinii hesperos hesperos Buna ziua. Am si eu o intrebare, referitoare la o problema cu vecinul: pentru a-mi putea mansarda casa am nevoie de stilpi de sustinere pentru aceasta in ... (vezi toată discuția)
Ce distanta de servitute este permisa intre un imobil si gardul vecinului pentru apa care se scurge de pe stresini dana b dana b stie cineva care este distanta admisa intre doua curti pentru apa care se scurge de pe stresini?????:(([quot][/quot] (vezi toată discuția)