avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Obligatia avocatului de a emite facturi impreuna/fara ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Obligatia avocatului de a emite facturi impreuna/fara chitante?

Buna ziua. Am aceasta intrebare: un cabinet de avocat neplatitor de TVA, la momentul incasarii onorariului in numerar, emite chitanta, NU si factura.
Daca plata se face prin cont bancar, emite factura, ce urmeaza a fi inregistrata in contabilitate alaturi de extrasul bancar ce dovedeste plata, dar nu si chitanta.
De asemenea, daca plata e facuta de o persoana juridica in numerar, cabinetul emite factura si chitanta.
Este corect? E obligatorie emiterea si a facturii pentru toata lumea? Unde se regasesc dispozitiile care reglementeaza activitatea fiscala a cabinetului? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: nyusziful , utilizator 12:08, 17 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru orice contract, emiteti factura! Chitanta emiteti pentru onorariile incasate cash, nu si pt cele incasate prin prisma contului profesional.
Deci este corect cum am arătat mai sus?

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Pentru orice contract, emiteti factura! Chitanta emiteti pentru onorariile incasate cash, nu si pt cele incasate prin prisma contului profesional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura incasata cu chitanta sau fara? Mihai223 Mihai223 O PFA neplatitoare de TVA, care presteaza servicii, factureaza catre un client SRL / PFA. Exista contract intre cele doua entitati in care se stipuleaza si ... (vezi toată discuția)
Plata card emitere bon fiscal? LazarAlinaMihaela LazarAlinaMihaela Buna ziua, am un coafor si am avut o \\\\\\"mica problema\\\\\\" cu un client. Practic domnul a achitat cu cardul acum o saptamana plata unor servicii care ... (vezi toată discuția)
Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)