avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ridicare Sechestrul penal asigurator
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ridicare Sechestrul penal asigurator

Se da urmatoarea speta:
Prin Ordonanta procurorului se aplică sechestrul penal asupra unui imobil.
Ulterior prin rechizitoriu (in care nu se face referire la aplicarea sechestrului asupra acestui imobil, ci doar asupra altuia, care nu se intereseaza) este sesizata instanța.
Procesul se finalizează prin achitarea inculpatului în baza art. 16 lit. h) Cod de procedura penala: „există o cauză de nepedepsire prevăzută de lege”.
Asupra măsurii sechestrului instanța nu se pronunță.
Sentința rămâne definitivă.

Care este procedura pentru ridicare a măsurii sechestrului? (Ținând cont că în rechizitoriu nu apare aplicarea măsurii asupra acestui imobil?)

Mulțumesc!

Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
Amiel, utilizator

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare - radiere sechestru penal asigurator Amiel Amiel Se da urmatoarea speta: Prin Ordonanta procurorului se aplică sechestrul penal asupra unui imobil. Ulterior prin rechizitoriu (in care nu se face referire ... (vezi toată discuția)
Bunuri confiscate sau sub sechestru? RoxannaI RoxannaI Buna ziua, am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. As dori sa imi spuneti daca conform urmatorului paragraf dintr-o sentinta penala bunurile despre care ... (vezi toată discuția)