avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Blocare acces proprietate comună a AP
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Blocare acces proprietate comună a AP

Din anvelopa condominiului s-au desprins cărămizi ornamentale și s-au demarat pașii pentru reabilitarea structurală a acesteia, însă, în tot acest timp mașinile sunt parcate lângă zid, dar și persoanele care trec prin zonă ar putea fi accidentate. Există un afiș de atenționare, însă nu va stopa parcarea în acea zonă. Întrebarea este: dpv legal, AP prin AG poate recurge la restricționări prin benzi limitatoare de acces sau se poate contacta poliția de proximitate sau poliția circulație? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: DaniSarah , utilizator 17:42, 19 Octombrie 2018
Zona de lucru periculoasa trebuie ingradita si avertizata prin panouri de interzicere vizibile de la distanta, iar constructorul are obligatia sa foloseasca plase protectoare care sa limiteze caderea tencuielii/ caramizilor intr-o zona imediat apropiata zidului.
Parcarea autovehiculelor in zona interzisa, asigurata si avertizata corespunzator se face in aceste conditii pe raspunderea proprietarului masinii.
Mulțumesc pentru răspuns! Nu este zonă de lucru încă. Se strâng bani pentru o așa lucrare... mă refeream la ce e de făcut până atunci. Adică, care este obligația AP?
Ingraditi terenul periculos si avetizati interzicerea utilizarii zonei ingradite
Mulțumesc, Inocenta! Am aflat că e domeniu public... poliția nu are temei legal pentru a îngrădi, cu atât mai puțin AP. Dacă nu a întâlnit nimeni situația aceasta, poate doar Primăria orașului să-și asume responsabilitatea pentru restricționare. De ce o fi atât de greu? În L.196 scrie clar că președintele și AP se fac răspunzători pentru orice accident din cauza menționată. Mulțumesc pentru răspuns!
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
DaniSarah, utilizator
Lucrarile pe care le efectuati au nevoie de autorizatie de ctie. de la primarie obtinuta in baza unui proiect. In proiect pentru efectuarea lucrarilor exista capitol cu masuri concrete care trebuie luate de catre executantul lucrarii pentru a se putea efectua lucrarile in deplina siguranta.
In mesajul meu anterior am precizat la general care sunt aceste masuri. Obligatia de conformare este a firmei care efectueaza lucrarea.
Prin montarea plasei protectoare nu se va ajunge pe domeniul public cu daramaturi.
Prin ingradire nu trebuie sa se inteleaga ca se face un gard pe domeniul public. Se pun niste stalpi cu talpa pentru stabilitate care se leaga intre ei prin banda inscriptionata pentru atentionare si se monteaza panouri de interzicere acces.
Responsabilitatea AP este legata de efectuarea lucrarii cu firme autorizate, in baza unui contract de prestari servicii si sa se asigure ca masurile de securitate prevazute in proiect au fost indeplinite de firma prestatoare inainte de inceperea lucrarilor, in timpul desfasurarii acestora si in afara orelor de lucru pentru mentinerea restrictiilor.
Firma prestatoare trebuie sa detina instructiuni proprii ssm pentru acest gen de activitati. In instructiuni se pot regasi si alte masuri ssm, suplimentare celor mentionate in proiect.

Alte discuții în legătură

Ajutor - instructiuni ssm lorelayold76 lorelayold76 Va rog mult daca ma poate ajuta cineva cu instructiuni proprii ssm pentru coafor-frizerie, sau unde pot gasi informatii pentru a le intocmi eu. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Dauna auto, provocata de un suport metalic pe dn5 bucuresti-giurgiu Alexdey Alexdey In seara de marti spre miercuri, in jurul orei 19:00(era intuneric), mergand din directia Bucuresti spre Giurgiu, intre localitatile Jilava si 1Decembrie, ... (vezi toată discuția)
Modele fisa postului nicu 75 nicu 75 Buna ziua! Ma intereseaza si pe mine modele de fisa postului pentru: zidar, faiantar, parchetar, rigipsar...ce se utilizeaza in constructii in general. ... (vezi toată discuția)