avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Termen depunere dosar CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Termen depunere dosar CIC

Buna ziua!
Ce se intampla in cazul in care dosarul pentru indemnizatia CIC se depune dupa cele 60 zile lucratoare de la data finalizarii concediului pre si post natal?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 19 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indemnizatia se va acorda de la data depunerii cererii.

OUG 111/2010
art.15
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență reprezentând indemnizații și stimulent de inserție se stabilesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
b) începând cu data nașterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condițiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate și a indemnizației aferente;
c) începând cu data adopției, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredințării, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care s-au aprobat ori, după caz, s-au instituit măsurile de protecție a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situații, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a)-c).
.....
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot solicita intrarea in ccc? magdalenar magdalenar am intrat in prenatal pe 1 noembrie,am nascut pe 19 decembrie. cind trebuie sa depun actele pentru post natal,si ce acte trebuie?multumesc (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie mirceabalta mirceabalta este vreo perioada limita pentru depunerea actelor pentru stimulentul de insertie?multumesc (vezi toată discuția)
Concediul postnatal leoveanum leoveanum Buna seara! Lucrez in invatamant din 2008, in perioada 1.10.2018 pana la 1.09.2019 am fost in concediu fara plata. Am ramas gravida si urmeaza sa nasc in ... (vezi toată discuția)