avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta medicala pentru concurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta medicala pentru concurs

Medicul de familie poate elibera o adeverinta medicala cu mentiunea APT PENTRU CONCURS????
Cel mai recent răspuns: DMariusEmilian , utilizator 11:12, 20 Octombrie 2018
Adeverinta medicala care se va depune la dosarul de consurs poate fi emisa de catre medicul de familie.
Eu am intrebat daca medicul de familie poate sa mentioneze APT PENTRU CONCURS pe adeverinta eliberata. Medicul de familie, din cate stiu eu poate sa ateste doar starea de sanatate nu si aptitudinile mele de a sustine un concurs. Medicul meu afirma ca nu are aceasta obtiune in calculator, ca asta tine de medicina muncii ... dar mie mi-a fost respins dosarul.
Medicul de familie nu are cum sa elibereze o astfel de adeverinta ... "apt pentru concurs".
Nici macar legislatia in domeniu nu prevede o astfel de sintagma.

Intr-adevar, fişa de aptitudine care finalizează examenul medical la angajarea în muncă se completează numai de către medicul de medicina muncii.

Iar ,examenul medical al lucrătorilor la angajarea în muncă stabileşte aptitudinea/aptitudinea condiţionată/ inaptitudinea permanentă sau temporară în muncă pentru profesia/funcţia şi locul de muncă în care angajatorul îi va desemna să lucreze.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns! Am depus contestatia si astept raspunsul lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa aptitudini daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti daca fisa de aptitudini este obligatorie, cand se elibereaza si daca trebuie sa fie pastrata la dosarul personal sau in alta parte. (vezi toată discuția)
Adeverința medicală angajare maddo25 maddo25 Buna ziua! Doresc sa va adresez o întrebare legată de adeverința solicitată la înscrierea unui concurs, dacă este obligatoriu sa fie trecut de medicul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua : probleme comportamentale agresive si cu munca conditionata nelson00 nelson00 Buna ziua am si eu o problema mai mare si as avea nevoie de un raspuns Cand incerc sa ma angajez pe adeverintza de la medicu de familie apare asa in ... (vezi toată discuția)