avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobândire permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobândire permis

Am încheiat procesul și as vrea sa știu dacă pot redobândi permisul după ce primesc hotărârea judecătorească
Solutia este urmatoarra:
Tip solutie: Condamnare cu acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin 1 C.pen. cu aplicarea art.396 alin.10 C. pr. pen. condamnă inculpatul CIOCÎRLAN COSMIN, pentru săvâr?irea infrac?iunii de conducere a unui vehicul cu alcoolemie peste limita legală, la pedeapsa amenzii de 135 zile amendă, stabilind cuantumul zilei amendă la 10 lei, urmând să execute pedeapsa de 1350 lei amendă. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art.63 Cod penal a căror nerespectare determină înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii. Constată că inculpatul a fost asistat de apărător ales. In baza art.274 al.1 CPP obligă inculpatul la 500 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 18.10.2018 .
Document: Hotarâre 740/2018 18.10.2018
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:09, 20 Octombrie 2018
In baza hotararii judecatoresti permisul se va anula.
Puteti sustine examen pentru redobandirea permisului pentru categoriile detinute dupa 6 luni de la executarea amenzii penale, adica 6 luni dupa achitarea ei.
Nu mai faceti scoala de soferi.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu. După 6 luni

PAUL777 a scris:

Buna seara.Nu cumva DUPĂ anularea permisului,si rămânerea definitivă a hotararii judecătorești,se poate da examen DUPĂ un an de zile.

cyan a scris:

In baza hotararii judecatoresti permisul se va anula.
Puteti sustine examen pentru redobandirea permisului pentru categoriile detinute dupa 6 luni de la executarea amenzii penale, adica 6 luni dupa achitarea ei.
Nu mai faceti scoala de soferi.



Articolul 116-oug195
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una dintre situatiile urmatoare:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
b) a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanta prevazuta la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a expirat sau a fost revocata.
(2) Persoana careia i-a fost anulat permisul de conducere, inainte de intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, ca urmare a savarsirii, intr-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atragea suspendarea exercitarii dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, fara a fi necesara trecerea vreunui termen de la data aplicarii masurii administrative.
(2^1) Persoana careia i-a fost anulat permisul de conducere, ca urmare a condamnarii pentru o infractiune care a fost dezincriminata, in conditiile art. 4 din Codul penal, se poate prezenta la autoritatea competenta pe raza careia isi are domiciliul sau resedinta, pentru eliberarea unui nou permis de conducere, in conditiile ordinului ministrului afacerilor interne prevazut la art. 24 alin. (53), fara a mai sustine examen si cu prezentarea documentului care atesta o astfel de situatie.
(2^2) In situatia in care anularea permisului de conducere nu a fost dispusa pana la depunerea cererii de restituire de catre titularul permisului de conducere, condamnat definitiv pentru o infractiune care a fost dezincriminata, in conditiile art. 4 din Codul penal, seful serviciului rutier competent dispune restituirea acestuia, in baza documentului care atesta o astfel de situatie.
(3) Pentru prezentarea la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, persoana aflata in una dintre situatiile prevazute la alin. (1) si (2) trebuie sa faca dovada ca:
a) este apta din punct de vedere medical;
b) nu a fost condamnata prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru una dintre infractiunile prevazute la art. 24 alin. (6), cu exceptia cazurilor in care a intervenit una dintre situatiile prevazute la alin. (1) .
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce trebuie să aștept 6 luni de la data executării pedepsei pentru a-mi recupera permisul? Larisa vtm Larisa vtm Stimate domn in conformitate cu art.335.ali2 ramas definitiv prin hotarare judecatoreasca ne avand interdictie asupra permisului de conducere find pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Caz penal bogdanmrg bogdanmrg Am verificat azi verdictul dat de judd câtor la cazul meu :\"Ora estimata: 08:30 Complet: P1 Tip solutie: Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (1), (4) ... (vezi toată discuția)
La cât timp după anularea permisului se poate da din nou examen pentru obținere? adriansimo adriansimo Buna ziua, La cat timp dupa anularea permisului se poate da din nou examen pentru obtinerea permisului? Va multumesc. (vezi toată discuția)