avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune/ regranituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune/ regranituire

Buna ziua,
maine am infatisare la proces, nu am avocat fiindca am o pensie foarte mica, sunt foarte suparata, am tot scotocit net’ul, sunt nesigura in sensul ca am pregatit o cerere reconventionala, si nu stiu daca este corect cum am procedat.Va rog sa ma ajutati!
Iata faptele:
am obtinut dreptul de proprietate asupra terenului in suprafata de 750 mp si casa (4 camere si dependite), prin cumpararea dreptului de succesiune a nepotul meu, cu suma de 17000 lei, nepotul meu detinea acest drept in urma decesului tatalui sau, si frate al meu, prin sentinta judecatoreasca, in anul 1984.
In aceeasi sentinta, nepotul meu, primeste de la bunica sa, cu titlul de sulta, suma de 3000 lei, reprezentand dreptul succesoral ce i se cuvine de pe urma bunicului sau .
In urma dezbaterii succesorale a mamei noastre, in anul 1991, prin sentinta civila, dreptul de proprietate asupra suprafetei de 150 mp, revine uneia dintre surorile mele prin cedarea drepturilor noastre (3 mostenitori- eu, cealalta sora si nepotul meu. ) in favoarea acesteia , ea devenind vecina mea, in locul mamei mele decedate. Ulterior, sora mea ocupa abuziv o parte din cei 750mp (aproximativ 200 mp), proprietatea mea, mutand piatra de hotar in lipsa mea si costruind un spatiu comercial.Si, astfel, incepem sa ne judecam din anul 2000, pana in prezent cansumand timp, bani si nervi, mutand gardul de la un proces la altul, platind avocati, expertize si contraexpertize.
prin Titlul de proprietate eliberat de Comisia Judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, in anul 2002, se certifica faptul ca noi, cei patru mostenitori, detinem in indiviziune suprafata de 12500 mp, care face obiectul procesului de azi ;
Acum, sora mea, cea in favoarea caruia am cedat drepturile succesorale in anul 1991, vecina mea in fapt, intenteaza proces de ieşire din indiviziune, pentru suprafata de 12500 mp, corespunzatori celor patru mostenitori.
Aceasta nu este o problema !!!
Problema este ca exista un proces anterior intre mine si sora mea, avand ca obiect : granituire care are ca rezolutie: “amânarea granituirii pana la impartirea finala a intregii suprafete”. La prezenta sentinta exista un Raport de expertiza tehnica judiciara cu plan de situatie aferent, intocmit de catre expert tehnic judiciar iar instanta a preluat ca hotarare solutia acestuia, respectiv : amânarea granituirii pana la impartirea finala a intregii suprafete ;
Pot sa solicit prin cerere reconventionala, asigurarea solutionarii a doua litigii într-un singur cadru procesual, respectiv punerea mea in posesia celor 750 mp, prin stabilirea graniţei corecte dintre imobilul proprietatea mea şi imobilul proprietatea surorii mele in conformitate cu Planul de situatie, eliberat in anul 1984 de Cooperativa Constructorul-sectia Proiectare (scara:1/500), in care se delimiteaza clar suprafata si vecinatatile existente si, ulterior, iesirea din indiviziune.
Pentru probaţiune am solicitat proba cu înscrisuri, martori, interogatorii și expertiză topo.
La aceasta cerere reconventională am atașat in copie toate documentele doveditoare despre care am povestit mai sus.
Am procedat corect ?????

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate - partaj judiciar aurelsmeu aurelsmeu Buna seara, Indraznesc sa va supun atentiei un caz de partaj judiciar care se tot amana de la o luna la alta si care nu-l pot intelege deoarece nu am ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala cartea funciara cristi_an cristi_an Impreuna cu sora mea , suntem coproprietari tabulari ai unei suprafete intravilane reale de 3665mp. La intabulare in anul 1998, in timpul unui proces de iesire ... (vezi toată discuția)
Proprietate - mostenire aledical aledical am un teren mostenire din partea mamei sintem 4 mostenitori pe acel teren cu cote egale .1. daca eu si sora mea vrem sa ne vindem partea trebiue sa fie de ... (vezi toată discuția)