avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indreptare eroare materiala cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indreptare eroare materiala cartea funciara

Impreuna cu sora mea , suntem coproprietari tabulari ai unei suprafete intravilane reale de 3665mp. La intabulare in anul 1998, in timpul unui proces de iesire din indiviziune, s-a efectuat o expertiza topo, care , in mod eronat a calculat o suprafata de doar 3262 mp, desi inclusiv titlul de proprietate emis proprietarului anterior de catre Comisia de fond funciar pe legea18/1991, ii recunostea suprafata reala de 3665mp. Instanta in sentinta pronuntata a precizat totusi ca suprafata reala a imobilului este de 3665 mp , cu toate acestea Cartea funciara Cluj nu a intabulat decat ceea ce era trecut in expertiza topo,adica 3262 mp. La cererea mea de indreptare a erorii materiale , Carte funciara a refuzat .

Ce e de facut mai departe pentru a putea intabula suprafata reala de 3665 mp?

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica topografica judiciara mioritam mioritam Intr-un proces de iesire din indiviziune, este corect ca in urma unei expertize topografice care determina ca suprafata expertizata este mai mare decat cea ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune Geo57 Geo57 In urma decesului tatălui meu in 2012, am moștenit, împreuna cu unchii (3) si mătușile (4) , in județul Argeș , 17600 mp de teren extravilan si 1000 mp ... (vezi toată discuția)
Actiune civila granituire plus cerere indreptare/rectificare erori cadastrale MishP MishP Buna ziua, Apelez la ajutorul Dvs cu urmatoarea problema: Pe parcursul unei actiuni civile de granituire se mai poate solicita indreptare/rectificare erori ... (vezi toată discuția)