avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza tehnica topografica judiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza tehnica topografica judiciara

Intr-un proces de iesire din indiviziune, este corect ca in urma unei expertize topografice care determina ca suprafata expertizata este mai mare decat cea tabulara, judecator sa dispuna intabularea suprafatei mai mari si modificarea cartii funciare?

Exista o lege care sa prevada diferenta maxima dintre suprafata tabulara si suprafata care reiese din expertiza tehnica topografica poate fi admisa judecator?

Daca din masuratori suprafata este mai mare cu 10 000 mp decat cea tabulara, este legal ca judecatorul sa aprobe o astfel de expertiza si sa dispuna marirea suprafetei tabulare cu un hectar?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:47, 17 Noiembrie 2011
Nu se poate dispune intabularea unei suprafete asa de mari, fara sa existe un titlu de proprietate pentru plusul de teren.
Si totusi judacatorul a admis aceasta expertiza si a respins cererea efectuarii unei contraexpertize. Exista vreo lege care stipuleaza acest lucru? Multumesc.
Acceptarea expertizei de catre judecator nu are nicio legatura cu intabularea. Oricum, fiind vorba de un proces de partaj, judecatorul nu va putea dispune intabularea, decat daca a fost investit cu un asemenea capat de cerere.
Până în 9 iulie 2011 a fost valabil O.134-2009 al director ANCPI, prin care se întabula suprafaţa reală găsită pe teren.Cu atât mai mult, dacă prin expertiză judiciară a fost găsită o suprafaţă mai mare faţă de cea avută în acte.Judecătorul, dacă a avut ca şi capăt de cerere partaj, se va pronunţa numai asupra acestuia, deci va împărţi suprafaţa găsită reală, la părţile care au cerut partajarea.Acest lucru înseamnă implicit şi o acţiune în constatare a suprafeţei reale, deci depăşeşte limitele investirii, mai ales că o suprafaţă de 10000mp, nu e chiar puţin.Întabularea se face în anumite condiţii, chiar dacă există hotărâre judecătorească ea poate fi respinsă, de OCPI, deoarece nu se referă la toate elementele obligatorii, necesare unei operaţiuni de întabulare, care sunt precizate în art.48 din L.7-1996

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune civila granituire plus cerere indreptare/rectificare erori cadastrale MishP MishP Buna ziua, Apelez la ajutorul Dvs cu urmatoarea problema: Pe parcursul unei actiuni civile de granituire se mai poate solicita indreptare/rectificare erori ... (vezi toată discuția)
Intabulare iuvri iuvri Buna ziua! Imi poate da si mie cineva niste informatii? Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005? Unde ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate angela_mihaescu angela_mihaescu Buna ziua, va rog din suflet sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Eu (M.A.) si fratele meu (M.M.) am ramas singurii mostenitori dupa moartea bunicului (M.S.) ... (vezi toată discuția)