avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune civila granituire plus cerere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune civila granituire plus cerere indreptare/rectificare erori cadastrale

Buna ziua,
Apelez la ajutorul Dvs cu urmatoarea problema:
Pe parcursul unei actiuni civile de granituire se mai poate solicita indreptare/rectificare erori existente in suprafetele tabulare datorita unor erori de calcul si omisiuni (din anii 1970-1995)?
In speta noastra aceasta rectificare de suprafete cadastrale, prin corectarea erorilor rezultale din calcule si omiterea unui nr topo la o succesiune din trecut, ar simplifica situatia existenta in teren , expertul judiciar ar identifica mai usor suprafetele de teren ale partilor implicate in actiune si s-ar reduce timpul de solutionare a actiunii de catre instanta.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MishP , utilizator 20:31, 30 Ianuarie 2014
Buna seara,
Revin cu rugamintea de a ma ajuta cu o opinie/un sfat.
Suntem in situatia in care expertiza judiciara incurca si mai mult situatia existenta.
Atata timp cat nu exista bunavointa din partea expertului sa studieze toata documentatia prezentata si sa identifice suprapunerile tabulare, nu putem spera ca o contraexpertiza ar rezolva problema.
Actualul expert judiciar refuza sa constate un nr top ramas deschis pe numele unei persoane decedate in urma cu mai bine de 30 ani si care a fost omis la succesiune, majorandu-se eronat un alt nr top cu o suprafata mai mare decat a celui ramas deschis. In fapt, tabular noi ne invecinam cu nr top al decedatei, iar in realitate vecinii care detin nr top cu suprafata majorata se suprapun cu aceasta peste suprafata imobilului nostru.
Daca suprafetele tabulare ar putea fi rectificate, suprafata totala tabulara ar fi sub cea masurata de expert. Asa cum e acum rezulta un minus de cateva sute de mp fata de un plus de cativa zeci de mp cat ar rezulta dupa rectificari.
Va rog dati-mi un sfat macar.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica topografica judiciara mioritam mioritam Intr-un proces de iesire din indiviziune, este corect ca in urma unei expertize topografice care determina ca suprafata expertizata este mai mare decat cea ... (vezi toată discuția)
Schimbarea calitatii in timpul unui proces civil MishP MishP Buna ziua, Ma adresez Dvs cu rugamintea de a ma ajuta cu raspunsul la urmatoarea intrebare: In timpul unui proces civil avand ca actiune granituirea, cu un ... (vezi toată discuția)
Rectificare cf Smaranda Bara Smaranda Bara Buna ziua, Am si eu o problema. Cu cine ma judec intr-o actiune de rectificare de CF cand eu sunt singurul proprietar tabular? Multumesc (vezi toată discuția)