avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbarea calitatii in timpul unui proces civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbarea calitatii in timpul unui proces civil

Buna ziua,

Ma adresez Dvs cu rugamintea de a ma ajuta cu raspunsul la urmatoarea intrebare:
In timpul unui proces civil avand ca actiune granituirea, cu un reclamant si doi parati, unul dintre parati isi poate schimba calitatea din parat in reclamant si sa se alature reclamantului ce a initiat actiunea civila?
Va multumesc anticipat.
Cu stima
Cel mai recent răspuns: MishP , utilizator 10:36, 30 Martie 2013
Nu poate face acest lucru!

Dar, inteleg ca dupa inceperea procesului, persoana respectiva (paratul A) il intelege pe reclamant si si-a dat seama ca are si el ceva impotriva celuilalt parat (paratul B)

Atunci: - daca mai este in termen poate face cerere reconventionala;
- daca nu mai este in termen, se indreapta impotriva lui "parat B" cu o noua cerere de judecata;
- daca nu are nimic impotriva lui "parat B" si nu are ce sa solicite acestuia, ci pur si simplu este de acord cu actiunea "reclamant", poate avea o atitudine pasiva pe tot parcursul procesului sau poate pur si simplu sa arate instantei ca el este de acord cu tot ceea ce solicita d-nu "reclamant".
Va multumesc mult pentru raspuns.

Daca se poate rog o opinie si pentru:
In cauza, pe langa necesitatea stabilirii semnelor pentru linia de hotar, mai este vorba si de erori in actele cadastrale.
Pe o suprafata de cca 3300 mp, teren intravilan, sunt 10 numere topografice si exista 3 suprafete care se suprapun afectand 5 numere topografice , suprapunerea find de cca 800 mp si dateaza din anii 1956-1980.
De exemplu un nr topo a fost omis la dezbaterea unei succesiuni in 1980 si in mod eronat a fost modificata suprafata unui alt nr topo cu o suprafata mai mare decat cea a numarului omis.
In actele cadastrale, reclamatul se invecineaza cu decedatul, respectiv cu nr topo ramas deschis, iar in realitate terenul vecinului care detine nr topo modificat in plus se suprapune si peste un nr topo al reclamantului.
Este corect ca reclamantul, fiind ultimul care a dobandit calitatea de proprietar, sa fie obligat sa piarda cca 30% din suprafata pe care a dobandit-o prin contract de vanzare-cumpare incheiat la birou notarial in 2006 pe baza extraselor de carte funciara eliberate de OCPI si a Primariei-Taxe si impozite?
Paratii raman cu suprafetele nemodificate chiar daca cunosteau existenta acestor erori din actele cadastrale, ei sau antecesorii lor, o parte din numerele topografice suprapuse find si pe suprafetele pe care le au in folosinta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2013
MishP, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune civila granituire plus cerere indreptare/rectificare erori cadastrale MishP MishP Buna ziua, Apelez la ajutorul Dvs cu urmatoarea problema: Pe parcursul unei actiuni civile de granituire se mai poate solicita indreptare/rectificare erori ... (vezi toată discuția)
Proprietate întabulată peste care ulterior au suprapus o parcelă vecină, parțial în cadastru fără notare în cf Ardelean Gheorghe Ardelean Gheorghe Bună ziua, Prezint mai jos o situație din OCPI și Justiție probabil extrem de rar întâlnită, așadar interesantă. ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie iuli113 iuli113 se poate ca pe un proces verbal de punere in posesie sa fie trecut numai terenul extravilan?si acest teren extravilan cu numere cadastrale noi cum pot sa ... (vezi toată discuția)