Buna seara , am o vecina, care in decurs de 5 ani m-a inundat de doua ori. A doua oara fiind si mai grav, inundatia a afectat mai multi vecini de la etajele inferioare (ea stand la etajul 3 eu la 2) , apa a ajuns pana in subsol . Asociatia a constatat daunele si ne-a fost facut un proces de constatare mie si vecinilor afectati. Daca vecina nu vrea sa rezolvam pe cale amiabila, presupun ca urmatorul pas este darea in judecata. Intrebarea mea este, cat ar dura un asemenea proces, si ce sanse sunt ca noi sa il castigam ? Multumesc !
Nimeni nu va poate preciza durata unui proces si nici care sunt sansele de castig, fiecre depinde de multi factori.
Angajati un avocat si va mariti sansele de castig si scurtarea perioadei procesului. Daca aveti probe (foto) si constatarea asociatiei aveti sanse mari de castig.
Daca aveati o asigurare facultativa a locuintei va platea asiguratorul daunele si se ocupa el de recuperarea lor.
Care este factorul generator al inundatiei,concret statutul instalatiei ?
Este greu de estimat durata unui proces,care este conditionat de interesul partilor,de bagajul de activitate al instantei si de alti factori independenti de vointa partilor
In instanta trebuie sa probati statutul instalatiei care a generat inundatia,respectiv expertiza tehnica
Un proces poate dura 1-2 ani sau daca exista interes si strategie se poate solutiona rapid
Vecina a taiat tevile de la coloana principala de incalzire, si nu a mai pus si dop la ele. Azi cand s-a facut umplerea instalatiei de caldura, toata apa s-a revarsat la ea. Acum nu sunt sigur ca ea a facut si cererea de debransare, pentru ca eu cand am facut-o , a trebuit sa iau semnaturi de la veciniii din jur (sus-jos-stanga-dreapta) , eu nu am semnat pentru dansa, deci....