avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se rezolva daca ai vecin problematic ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se rezolva daca ai vecin problematic ?

Buna seara , am o vecina, care in decurs de 5 ani m-a inundat de doua ori. A doua oara fiind si mai grav, inundatia a afectat mai multi vecini de la etajele inferioare (ea stand la etajul 3 eu la 2) , apa a ajuns pana in subsol . Asociatia a constatat daunele si ne-a fost facut un proces de constatare mie si vecinilor afectati. Daca vecina nu vrea sa rezolvam pe cale amiabila, presupun ca urmatorul pas este darea in judecata. Intrebarea mea este, cat ar dura un asemenea proces, si ce sanse sunt ca noi sa il castigam ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Alexandrubrancoveanu , utilizator 17:26, 24 Octombrie 2018
Nimeni nu va poate preciza durata unui proces si nici care sunt sansele de castig, fiecre depinde de multi factori.
Angajati un avocat si va mariti sansele de castig si scurtarea perioadei procesului. Daca aveti probe (foto) si constatarea asociatiei aveti sanse mari de castig.
Daca aveati o asigurare facultativa a locuintei va platea asiguratorul daunele si se ocupa el de recuperarea lor.
Din pacate am doar asigurarea standard, care nu prevede pagubele facute de om. Din fericire, am poze si filmate facute .
Care este factorul generator al inundatiei,concret statutul instalatiei ?
Este greu de estimat durata unui proces,care este conditionat de interesul partilor,de bagajul de activitate al instantei si de alti factori independenti de vointa partilor
In instanta trebuie sa probati statutul instalatiei care a generat inundatia,respectiv expertiza tehnica
Un proces poate dura 1-2 ani sau daca exista interes si strategie se poate solutiona rapid
Vecina a taiat tevile de la coloana principala de incalzire, si nu a mai pus si dop la ele. Azi cand s-a facut umplerea instalatiei de caldura, toata apa s-a revarsat la ea. Acum nu sunt sigur ca ea a facut si cererea de debransare, pentru ca eu cand am facut-o , a trebuit sa iau semnaturi de la veciniii din jur (sus-jos-stanga-dreapta) , eu nu am semnat pentru dansa, deci....
Este evident ca vecina este in culpa
Daca amiabil nu puteti solutiona,ramane sa va exprimati pretentiile in instanta de judecata

Alte discuții în legătură

Pasi de urmat pentru obtinerea despagubirii in urma inundarii de catre vecin nikfirst nikfirst Pe scurt: - vecinul de deasupra ma inunda de ani de zile. imi tot promite ca o rezolvam, dar ma duce cu vorba. acum o saptamana m-a inundat din nou. de data ... (vezi toată discuția)
Inundatie vecini.... princess_daiana princess_daiana buna ziua...am cumparat un apartament la etajul 3 si in acest moment este in curs de renovare...muncitorii am incercat sa taie o teava de la vechea incalzire, ... (vezi toată discuția)
Daune repetate provocate de vecinul de deasupra ... buna seara... locuiesc la etajul 3 ...de aproximativ 20 de ani ... elenabrasov elenabrasov Buna seara... Locuiesc la etajul 3 ...de aprozimativ 20 de ani fiul dependent de alcool al proprietarului de la etajul 4 a daramat acoperisul balconului ceea ... (vezi toată discuția)