BUNA.sunt Ionut si as dori sa ma ajutati cu o problema. m-am casatorit anul trecut in octombrie,pt ca prietena a ramas gravida.in februarie s-a nascut copilul iar dupa putin timp am aflat ca sotia are o relatie extraconjugala de mai multi ani cu mai multi barbati. intrebarea este ,,copilul e pe numele meu,iar ''sotia''nu vrea sa faca testul adn.mia spus clar ca nu se prezinta,,spune ca nu are bani de drum...si alte scuze. instanta o poate obliga sa faca testul????daca nu e al meu cum aflu?nu vreau ca copilul sa poarte numele meu daca nu e al meu....VA MULTUMESC..
faceti actiune de contestarea paternitatii , daca mai sunteti in termen.in cadrul actiunii solicitati proba cu expertiza ADN.daca nu se prezinta proba poate fi apreciata ca fiind in favoarea dvs. ...v-ar trebui un avocat.
Mutumesc pt raspuns:yes:.intentionez sa deschid procesul.dar am vrut sa stiu la ce sa ma astep.stiind ca ea refuza testul.chiar si divortul sper sa mi se acorde,,daca am martori oculari ca m-a inselat.#-o
Actiunea de tagada de paternitate e incidenta in speta prezentata de dumneavoastra, intrucat acest copil a fost nascut in cadrul unei casatorii .
Contestarea recunoasterii paternitatii , actiune imprescriptibila , are ca scop stabilirea filiatiei fata de tata a unui copil din afara casatoriei.
Aceasta e principala distinctie dintre cele doua actiuni . Dumneavoastra, intrucat justificati un interes , puteti tagadui paternitatea deja stabilita.Cu mentiunea ca trebuie sa respectati termenul de 3 ani de la data nasterii sau de la data cunoasterii nasterii copilului , pentru ca actiunea sa nu fie prescrisa.
Neprezentarea sotiei , in vederea testarii ADN nu va dezavantajeaza , intrucat aceasta atitudine va fi apreciata in favoarea dumneavoastra.