avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neprezentarea mamei copilului la test ADN
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neprezentarea mamei copilului la test ADN

BUNA.sunt Ionut si as dori sa ma ajutati cu o problema. m-am casatorit anul trecut in octombrie,pt ca prietena a ramas gravida.in februarie s-a nascut copilul iar dupa putin timp am aflat ca sotia are o relatie extraconjugala de mai multi ani cu mai multi barbati. intrebarea este ,,copilul e pe numele meu,iar ''sotia''nu vrea sa faca testul adn.mia spus clar ca nu se prezinta,,spune ca nu are bani de drum...si alte scuze. instanta o poate obliga sa faca testul????daca nu e al meu cum aflu?nu vreau ca copilul sa poarte numele meu daca nu e al meu....VA MULTUMESC..
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:39, 12 Noiembrie 2009
faceti actiune de contestarea paternitatii , daca mai sunteti in termen.in cadrul actiunii solicitati proba cu expertiza ADN.daca nu se prezinta proba poate fi apreciata ca fiind in favoarea dvs. ...v-ar trebui un avocat.
Deschideti actiune in tagada paternitatii !
www.avocatnet.ro/content/for...
Mutumesc pt raspuns:yes:.intentionez sa deschid procesul.dar am vrut sa stiu la ce sa ma astep.stiind ca ea refuza testul.chiar si divortul sper sa mi se acorde,,daca am martori oculari ca m-a inselat.#-o
faceti actiune si instanta o trimite sa faca testele. daca refuya testul inseamna ca ceva nu este in regula.
Actiunea de tagada de paternitate e incidenta in speta prezentata de dumneavoastra, intrucat acest copil a fost nascut in cadrul unei casatorii .
Contestarea recunoasterii paternitatii , actiune imprescriptibila , are ca scop stabilirea filiatiei fata de tata a unui copil din afara casatoriei.

Aceasta e principala distinctie dintre cele doua actiuni . Dumneavoastra, intrucat justificati un interes , puteti tagadui paternitatea deja stabilita.Cu mentiunea ca trebuie sa respectati termenul de 3 ani de la data nasterii sau de la data cunoasterii nasterii copilului , pentru ca actiunea sa nu fie prescrisa.

Neprezentarea sotiei , in vederea testarii ADN nu va dezavantajeaza , intrucat aceasta atitudine va fi apreciata in favoarea dumneavoastra.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea paternitatii de catre tata victor vamesu victor vamesu Am avut o relatie extraconjugala cu o femeie casatorita timp de 4 ani. In urma acestei relatii a rezultat un copil despre care mama afirma ca este copilul meu. ... (vezi toată discuția)
Pot contesta paternitatea unui "nepot"? BUNICA2009 BUNICA2009 Buna ziua! as dori sa stiu daca am dreptul sa contest paternitatea unui copil care legal este al fiului meu,dar care provine defapt dintr-o relatie ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)