avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract de asigurare sociala?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract de asigurare sociala?

buna ziua,tuturor! am si eu cateva intrebari pentru cei care pot sa ma ajute.Am inchis contractul de munca,incepand cu 01.12.2005.In prezent nu realizez nici un fel de venit.Intrucat am probleme de sanatate si nu mai beneficiez de medic de familie,imi puteti spune ce fel de contract pot sa-mi fac cu casa de asigurari de sanatate,care este suma lunara si daca se poate plati din urma?totodata as dori sa aflu daca un contract de asigurare sociala IMI PERMITE SA BENEFICIEZ SI DE MEDIC DE FAMILIE SI DE CONTINUITATEA VECHIMII IN MUNCA?Stiu ca pentru un astfel de contract,venitul lunar asigurat pentru 2006 nu poate fi mai mic de 269 RON,dar nu mai stiu daca cota este tot de 30%?CE MA SFATUITI?VA MULTUMESC MULT DACA MA PUTETI AJUTA.
Cel mai recent răspuns: rusalim , utilizator 09:47, 13 Octombrie 2007
Nu stie nimeni sa-mi raspunda?
te duci la fortele de munca parca si iti platesti singur contributiile salariale pentru ce salariu vrei tu . ex : iti dai un salariu de 10mil de aici iti calc cat e contrib la fiecare : cas , cass , caj si o sa beneficiezi de asig de sanatate si implicit medic de familie . cu vechine nu merge dar intereseaza-te cand platesti contibutiile.
pa
iti pot spune sigur ca un contract de asigurare sociala nu se face la fortele de munca!!!!si daca este contract de asigurare sociala,nu se plateste somaj!!!!!Un astfel de contract se face la casa de pensii!!!!Intrebarea mea era daca un astfel de contract imi da dreptul si la asistenta medicala,in afara de continuarea vechimii in munca?!Si daca acel venit lunar asigurat pentru 2006,care nu poate fi mai mic de 269 Ron mai este valabil?Pentru ca procentul care era de 30% se aplica la acest venit!
Daca nu am nici un venit,crezi ca imi pot permite sa-mi fac un contract pe un venit de 1000 RON ????Cred ca confunzi putin C.I.M.cu un contract de asigurare sociala?!
hmm pai daca sti de ce mai intrebi :D , si oricum ti-am zis ca nu stiu exact unde sa plateste si ori tu nu sti ce ai scris ori eu nu stiu sa citesc ai vorbit acolo sus si de vechime ..pai cum vrei sa ai vechime daca nu platesti contributia la somaj ...sau esti cumva roman vrei sa ai fara sa dai #-o . in al doilea rand iti da dreptul la sanatate si medici de familie daca platesti asig de sanatate ce treaba are una cu alta . tu ori le incurci ori te faci ca sti . pai daca aveai venit iti lua de acolo direct contributiile . daca tu iti iei angajamentul ca iti platesti nu au treaba cu tine poti sa platesti din ce vrei tu si din ce sti tu .
daca nu dute la ei ca nu cred ca te dor picioarele pana acolo sau gura sa intrebi .eu ti-am zis ce stiu ca a facut o cunostiinta dar mai simplu e sa cunosti vreun patronas ceva sa iti bagi cartea de munca la el si lui ii platesti doar contributiile e cel mai simplu asa . sa nu se afle ca sti de la mine :))
solutia pe care mi-ai dat-o o cunosc foarte bine!!!!!dar le 330 Ron,contributiile sunt in jur de 170 Ron!!Deci iti dai seama ca daca eu nu am de unde sa-i dau nici pe ce-i 80 Ron,dar 170?!!!! Stiu foarte bine chestiile astea,ca doar cu astea m-am ocupat la firma respectiva.Numai ca eu am plecat la 1.12.2005,si m-am gandit ca s-a mai schimbat ceva!Am fost la casa se asigurari prin martie,si nu era nimic schimbat!Si chiar sa stii ca ma dor picioarele si coloana,si nu prea pot sa merg sau sa stau in picioare prea mult!Si deoarece acesta este un site unde aflii multe lucruri interesante,m-am gandit ca merita sa intreb!!! Aceasta era o sulotie mai simpla decat sa stai vreo 2 ore la o coada,ca sa intri si sa ceri o informatie!!!!!Daca nu stii cum functioneaza sistemul,iti spun eu ca asa e!!!
Oricum,iti multumesc pentru intentia de a ma ajuta,dar solutia ta nu ma prea ajuta deloc,din cauza banilor!

Alte discuții în legătură

Regularizare cass pe ultimii 5 ani eva74 eva74 buna ziua, a-si dori sa intreb daca am avut intrerupere de10 luni in cartea de munca in 2007 acum in 2011 dupa ce mi s-a terminat somajul si nu mai realizez ... (vezi toată discuția)
Pot sã îmi plãtesc singur contribuþiile ca sã îmi meargã vechimea? Marti Marti Bună ziua, Vreau să ştiu dacă mi s-a încetat CIM şi nu mai am activitate, dar în acelaşi timp vreau să nu am întrerupere şi să îmi meargă mai ... (vezi toată discuția)
Cuantumul contributiilor sociale pentru cei fara loc de munca ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! As vrea sa-mi spuneti si mie care sunt contributiile sociale care trebuiesc platite de o persoana care nu are un loc de munca si care vrea sa ... (vezi toată discuția)