Buna ziua,
In zonele rezidentiale si/sau industriale unde exista mai multe constructii, primaria are obligatia prin lege sa asigure accesul la utilitati? Adica sa plateasca primaria prelungirea de conducte, stalpi electrici etc pentru a facilita racordarea? Sau trebuie sa plateasca fiecare separat pana in dreptul lui?
In momentul cand emite autorizatie de ctie. pentru complexul rezidential primaria are un program de dezvoltare al zonei in care se mentioneaza, in mod normal, extinderea retelelor de utilitati. In timp, in functie de bugetul alocat anual, aceste retele se extind.
In cazul dvs., dezvoltatorul s-a miscat mai repede si in functie de contractul de vanzare-cumparare incheiat cu dvs. v-a predat locatia. In contract trebuie sa scrie in clar daca la predarea locatiei utilitatile vor fi functionale sau nu.
Se pare ca primaria nu are in plan in prezent si nici buget alocat pentru extinderea retelelor electrice si/ sau a retelelor pentru utilitati. Daca doriti sa aveti acces la acestea, solutia este sa contribuiti in cota parte, toti vecinii, la extinderea retelelor si sa presati periodic primaria (de preferat cand va cer votul) sa contribuie cu fonduri din bugetul local.
Primaria nu poate fi obligata sa asigure accesul la utilitati. In plus, canalizarea, distributia de apa, gaze, curent, etc., nu apartin primariei, ci firmelor corespunzatoare