Se poate inscrie creanta daca aveti un contract de ipoteca sau daca pe rolul instantelor de judecata exista un litigiu cu privire la creanta respectiva care deriva dintr-un contract care are ca obiect material un imobil, se noteaza in aceasta situatie litigiul.
Am un contract de inchiriere. Imobilul era o darapanatura. O casa de vre 100 de ani din pamant. Am facut tot ce trebuia, incepand de la conectarea la utilitati, pana la subfundari, betonari, finisari, termopane, etc. Conform contractului "soarta cheltuielilor cu imbunatatirile se va negocia". Contractul are termen la anul. Ca la orice contract de genul asta, dupa o vreme din "pretenari la catarama"....Am facut lucrari si cu firma si in regie proprie. Pot printr-o actiune in instanta sa notez valoarea creantei in cartea funciara, pe langa facturi si o evaluare imobiliara? Cat cantareste aceasta evaluare? Daca o dau proprietarului, o poate nota printr-o declaratie notariala? Stima!
Sa inteleg, ca daca este de acord cu valoarea investitiei stabilita de mine printr-o evaluare, este suficienta o declaratie notariala pentru notarea creantei in cartea funciara? Sarut mana!