avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata fara penalizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata fara penalizare

Buna ziua.
Am o nelamurire in ceea ce priveste pensionarea anticipata, nepenalizata.
Am implinit varsta de 60 de ani la data de 22.08.2018, cu o vechime in campul muncii de 39 de ani si 4 luni, din care, 16 ani sunt in grupa a doua de munca. Intrebarea mea este urmatoarea: Ma pot pensiona in momentul de fata anticipat fara sa fiu penalizat?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:43, 25 Octombrie 2018
39 ani si 4 luni + 4 ani stagiul aferent = 43 ani si 4 luni de stagiu.
Da.
Daca in acesti 43 ani si 4 luni de stagiu, nu aveti si stagiu asimilat(armata, cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Am inteles. Inca o nelamurire pe care am uitat sa o precizez;
Stagiul aferent, de 4 ani, este valabil la contributie, dar, pentru a scurta varsta de la 65 de ani, tot ca 4 ani de grupa sunt luati in calcul?

Reducerea este de 3 ani si 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie paulibrion paulibrion Sunt nascut in 1955 in 29 septembrie.Am 35 ani vechime,in campul muncii.din care:in grupa 1 am 3 ani cu procent de 30 la suta si 2 ani cu procent de 50 la ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Cristiav3819 Cristiav3819 Buna ziua, se poate pensiona anticipat, fara penalizare, o persoana nascuta in Feb 1955, care a cotizat 41 de ani, are grupa a 2a : 9ani + 3 luni, si un ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)