avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Soția mea are un credit ipotecar contractat înainte ...
Discuție deschisă în Executare silită

Soția mea are un credit ipotecar contractat înainte de căsătorie. Pot fi urmărite și bunurile soțului în caz că se ajunge la executare silită?

Buna seara!
Sunt intr-o dilema si am nevoie sa ma ajutati cu niste informatii.
Sotia mea are un credit ipotecar, cu un contract semnat inainte de casatorie. Suntem casatoriti de 10 ani.
Din varii motive, exista posibilitatea sa intre la executare silita, iar avand in vedere ca valoarea imobilului in acest moment nu acopera valoarea ramasa din credit, sunt curios daca din punct de vedere legal aceasta executare poate atinge si bunurile sotului pana la implinirea sumei creditate.
Pe de alta parte, in cazul in care raspunsul este afirmativ, si se poate extinde catre bunurile sotului, detin 1/3 din valoarea unui imobil, dobandit prin mostenire in timpul casniciei. Poate aceasta executare silita sa atace acest imobil?
Va multumesc anticipat pentru sprijin!
Cu respect,
Julius
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cameliapad , utilizator 13:46, 5 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu pot fi executate bunurile comune pt o datorie proprie a soției, insa creditorul poate solicita partajarea acestor bunuri, iar în urma partajului pot executa bunurile atribuite soției in urma acestuia
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2018
Ionuț Olteanu , Avocat
Sunt putin nedumerit deoarece in cazul vanzarii unui imobil al sotiei dar cu credit achitat pe perioada casatoriei, a fost necesar acordul meu !?!?!?
Notarul a spus ca daca plata creditului a fost facuta pe parcursul casniciei timp de 3 ani, sotul are drepturi asupra imobilului!!!???
Ma puteti lamuri, va rog?
Pentru ca s-au achitat rate in timpul casniciei dumneavoastra aveti un drept asupra imobilului, dar nu drept de proprietate ci un drept de creanta. La vanzarea de care spuneti a fost necesar acordul pentru a nu solicita de la cumparator creanta dumneavoastra.
Daca se ajunge la executare silita, tot ce puteti solicita este sa va inscrieti cu creanta dumneavoastra (jumatate din ratele platite impreuna cu sotia) la masa credala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi obtinute de sotie dupa divort zoytica zoytica daca sotii divorteaza si casnicia a durat 5 ani , poate obtine sotia ceva din casa care a fost a sotului dinainte de casatorie? (vezi toată discuția)
Speta executare silita datorii pynu pynu Buna ziua , Se da urmatoarea speta : Sotia este executata silit de catre fisc pentru datorii , ea nu detine pe numele ei nici o propiretate care poate fi ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj caterine caterine Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)