avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda ISCTR ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda ISCTR ?

Buna seara, sunt insructor auto din 2005 (fara nici o abatere),la o scoala de soferi din Bistrita, angajat cu salariu minim pe economie. Am fost oprit in trafic de 2 agenti de la ISCTR. Bistrita, mi s-au cerut toate actele masinii (atestat instructor, itp, asigurare persoane , Rca)toate in regula. La volan aveam o cursanta care a terminat orele obligatorii (30) si caietul cursantului l-am predat la scoala, nu am apucat sa fac adeverinta de ore suplimentare. Cei 2 agenti au cerut cartile de identitate a mea ca instructor si cursantei, si a facut poze la toate actele cu telefonul mobil. Mi s-a reprosat de ce nu am adeverinte de ore suplimentare si caietul cu cursantului si mi s-a spus ca voi primi amenda de 4000 de lei, 2000 de lei daca platesc in 48 de ore si au plecat dupa ce le-am spus ca puteau sa-mi dea un avertisment. Au spus ca la a doua abatere mi-ar fi suspendat atestatul de instructor auto. Am sunat pe patron sa-i spun ca nu mi-a facut nici un proces verbal si nici nu am semnat ceva. Am aflat pe urma cu o zi in urma au amendat un instructor pentru ca nu a avut inscriptionata masina si i-a spus sa vina la sediul ISCTR, a doua zi sa semneze procesul verbal si a platit imediat in termen de 48 de ore 2000 de lei. VA rog sa-mi spuneti cumva daca anunta scoala ca sa ma duc sa semnez procesul verbal, nu exista situatia de a depune plangere contraventionala la judecatorie sa comute contraventia in avertisment ? Sa semnez Procesul verbal daca ma cheama? Sa ma duc eu la sediu daca nu mi-au spus ce sa fac, parca m-as duce in gura lupului. VA ROG dati-mi un sfat, munca de instructor auto in ziua de azi este grea la traficul de astazi,ca sa dai calitate trebuie sa ai nervi de otel si am 51 de ani, unde sa mai plec la varsta asta? Am si inceput de hernie de disc, am facut fizioterapie, costuri pentru sanatate. Astept cu nerabdare un sfat. VA MULTUMESC ANTICIPAT.

Alte discuții în legătură

Plangere scoala de soferi ContSters308212 ContSters308212 Nu stiu daca s-au mai postat intrebarile aceastea ,da va rog sa-mi raspundeti: Care-i institutii pot reclama scoala de soferi la care m-am inscris, ... (vezi toată discuția)
Scoala de soferi nu si-a luat atributia de a-mi termina dosarul pentru cat. c si ce depus pe data de 28.08.2013 si pana astazi,22.01.2014 bogdan06 bogdan06 Buna ziua! Ma numesc Bogdan si intampin o problema la care nu ii vad capatul. La sfarsitul lunii august 2013,m-am inscris la o scoala de soferi,oferind un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu școala auto Dospinescu Camelia Dospinescu Camelia Am si eu o întrebare va rog frumos daca se poate să-mi răspundeți am început o școală de șoferi încă nu am achitat școala dar mă înscris cu toate ... (vezi toată discuția)