avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... parcari insuficiente blocuri noi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

parcari insuficiente blocuri noi

ce se poate face daca dezvoltatorul nu a prevazut locuri suficiente
Cel mai recent răspuns: adina67 , utilizator 15:15, 28 Octombrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Buna seara, multumesc pentru raspuns.In proiect erau prevazute locuri de parcare cate unul pentru fiecare apartament, inteleg ca exista o lege care prevede obligativitatea dezvoltatorilor de imobiliare sa asigure cate un loc pentru fiecare apartament + 20% pentru vizitatori.
Ca sa treaca de receptie, au desenat cu vopsea locuri de parcare in care nu pot intra nici masini mici , in locuri imposibil de parcat ( inclusiv in dreptul treptelor la intrare in bloc).
Contractul de vanzare cumparare nu specifica clar ca sunt incluse aceste parcari , dar exista totusi acea lege...blocul a fost finalizat in 2018.
Promit fiecarui cumparator acel loc de parcare, realitatea este cu totul alta. si am ajuns sa ne certam intre noi.
Din cunostintele mele, legea la care va referiti este regulamentul de urbanism aprobat prin HG 525/96, răsmodificat, răspublicat.
In Anexa 5, parcaje, scrie:
Necesarul de parcaje va fi dimensionat conform prevederilor Normativului P 132-93, în funcție de categoria localității în care sunt amplasate construcțiile.
5.11. - Construcții de locuințe
5.11.1 - Pentru construcții de locuințe, în funcție de indicele de motorizare a localității, vor fi prevăzute locuri de parcare după cum urmează:
- câte un loc de parcare la 1-5 locuințe unifamiliale cu lot propriu;
- câte un loc de parcare la 1-3 apartamente pentru locuințe semicolective cu acces propriu și lot folosit în comun;
- câte un loc de parcare la 2-10 apartamente în locuințe colective cu acces și lot în comun.
5.11.2. - Din totalul locurilor de parcare pentru locuințele individuale vor fi prevăzute garaje în procent de 60-100%.

Ramane sa vedeti dvs unde va incadrati cu indicele de motorizare (luati-l maxim, adica alegeti val. minime ale nr. de ap.) si cu lotul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Multumesc doamnei administrator pentru" ajustarile " conversatiei referitoare la subiect.
Locuiesc in Constanta, deci indicele de motorizare este unul care indica obligativitatea amenajarii/alocarii a unui loc de parcare pentru locuinte sub 100mp...si a 2 locuri pentru suprafete mai mari.
Din pacate raspunsul anterior dat de utilizatorul "CipM" nu raspunde la intrebarea / solicitarea mea ,as fi indatorata daca as stii care sunt optiunile mele in situatia deja expusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuri de parcare in bloc nou Mada_Strumph Mada_Strumph Buna seara. Am cumparat un apartament intr-un complex cu 4 scari si un total de 32 de apartamente cu maxim 20 de locuri de parcare. Are voie dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie parcare demisol aflata intr-un bloc de locuinte ? peregrine peregrine Am cumparat un apartament nou intr-un bloc de locuinte de la un dezvoltator , sect.2 Bucuresti .( blocul este compus din 8 apartamente ) L-a subsol, in ... (vezi toată discuția)
Latimea minima a unui drum de acces in interiorul curtii - partaj flori9 flori9 Exista vreo lege care sa spuna exact care este latimea minima a unui drum de acces in interiorul curtii, la un partaj ce urmeaza sa se faca? (vezi toată discuția)