avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj 3 luni "bonus"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj 3 luni "bonus"

stiu ca daca intrii in somaj pana la 31 dec 2009 beneficiezi de 3 luni "bonus".
nu stiu daca m-am exprmat corect, dar intrebarea mea este: daca esti concediat pana la 31 dec sau daca iti depui actele pana la 31 dec ?

pun o mie si una de intrebari tocmai pt ca am :privilegiul" de a mi "alege" data intrarii in preaviz si vreau sa fiu bine informata asupra "alegerii" facute :)

va multumesc
Cel mai recent răspuns: bb_yasmi , utilizator 11:59, 14 Noiembrie 2009
Va recomand ca data incetarii CIM sa fie anterioara datei de 31 dec 2009, pentru ca dreptul de a primi indemnizatie de somaj sa se instituie anterior acestei date. Deasemenea va recomand sa va depuneti dosarul pentru somaj anterior expirarii celor 30 de zile de la data concedierii.
Fac aceste recomandari deoarece nu a aparut nici o prevedere legala care sa instituie un termen de extensie a aplicarii OUG nr.28/2009
Ordonanţă de urgenţă nr. 28/2009 privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială

Art. 1. - (1) Prin derogare de la dispoziţiile art. 39 alin. (1) şi art. 40 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, pentru persoanele care se încadrează în una dintre situaţiile prevăzute la art. 17 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, până la data de 31 decembrie 2009, perioada de acordare a indemnizaţiei de şomaj, stabilită în condiţiile legii, se prelungeşte cu 3 luni.

Daca intrati in somaj inainte de 31.12.2009 ve-ti primi 3 luni in plus indemnizatie de somaj
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane
Angel 2007 a scris:

Ordonanţă de urgenţă nr. 28/2009 privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială

Art. 1. - (1) Prin derogare de la dispoziţiile art. 39 alin. (1) şi art. 40 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, pentru persoanele care se încadrează în una dintre situaţiile prevăzute la art. 17 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, până la data de 31 decembrie 2009, perioada de acordare a indemnizaţiei de şomaj, stabilită în condiţiile legii, se prelungeşte cu 3 luni.

Daca intrati in somaj inainte de 31.12.2009 ve-ti primi 3 luni in plus indemnizatie de somaj

multumesc frumos.
intrebarea era: daca depun actele pana la 31 dec sau daca sa fie data incheierii CIM inainte de 31 dec???

ati auzit despre vreo reglemenatre privind lunile de somaj pt anul 2010??
inca nu:D, deci depuneti actele pana in 31dec2009

daca nu este vb de concediere colectiva, mai asteptati sa vedeti ce se mai intampla. nu fugiti repede cu decizia:D
bb_vasmi a scris:
intrebarea era: daca depun actele pana la 31 dec sau daca sa fie data incheierii CIM inainte de 31 dec???
ati auzit despre vreo reglemenatre privind lunile de somaj pt anul 2010??

1. Din raspunsurile colegilor mei reiese ca trebuie sa va inceteze CIM cel tarziu pe 31.12.2009 pentru a beneficia de cele 3 luni "bonus".
2. Dosarul puteti sa il depuneti si in ianuarie dar sa nu depasiti cele 30 de zile de la data concedierii.
3. Daca nu se prelungeste valabilitatea OUG 28/2009 atunci se revine la Legea 76/2002:
Art. 39. - (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

Alte discuții în legătură

Somaj anghelgeorgiana anghelgeorgiana dupa 2 ani si jumatate vechime la cate luni de somaj am dreptul?si din somaj pot iesi in concediu de cresterea copilului si sa primesc indemnizatia? (vezi toată discuția)
Durata somajului? GYOGYO GYOGYO A-SI VREA UN RASPUNS,CA SA STIU CAT TIMP BENEFICIEZ DE INDEMNIZATIE DE SOMAJ CU O VECHIME DE 7ANI SI 9 LUNI?VA MULTUMESC.:( (vezi toată discuția)
Perioada primire somaj dorinv dorinv Buna ziua. Va rog luminati-ma... O persoana cu 9 ani vechime depune dosarul de somaj in mai 2010. I se spune ca beneficiaza de 12 luni plata indemnizatie. ... (vezi toată discuția)