avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... durata somajului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

durata somajului?

A-SI VREA UN RASPUNS,CA SA STIU CAT TIMP BENEFICIEZ DE INDEMNIZATIE DE SOMAJ CU O VECHIME DE 7ANI SI 9 LUNI?VA MULTUMESC.:(
Cel mai recent răspuns: ADINANP , utilizator 15:58, 15 Octombrie 2010
Potrivit dispozitiilor art. 39 alin. (1) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, indemnizatia de somaj se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

Ordonanta de urgenta nr. 28/2009 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 186 din 25.03.2009, aduce noutati in privinta duratei pentru care se acorda indemnizatia de somaj.

Astfel, prin derogare de la dispozitiile art. 39 alin. (1) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru persoanele care se incadreaza in una dintre situatiile prevazute la art. 17 din Legea nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la data de 31 decembrie 2009, perioada de acordare a indemnizatiei de somaj, stabilita in conditiile legii, se prelungeste cu 3 luni.

De exemplu, pentru o persoana concediata din motive de dificultate economica pana la data de 31 decembrie 2009, perioada pentru care poate beneficia de indemnizatia de somaj, in functie de stagiul de cotizare, este de:
a) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 15 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate luni de somaj primesc? tundecsaba tundecsaba Am o vechime de 38 de luni total de la data de 14,08,2006. Intrebarea mea este cate luni de somaj primesc???? (vezi toată discuția)
Somaj anghelgeorgiana anghelgeorgiana dupa 2 ani si jumatate vechime la cate luni de somaj am dreptul?si din somaj pot iesi in concediu de cresterea copilului si sa primesc indemnizatia? (vezi toată discuția)
Perioada primire somaj dorinv dorinv Buna ziua. Va rog luminati-ma... O persoana cu 9 ani vechime depune dosarul de somaj in mai 2010. I se spune ca beneficiaza de 12 luni plata indemnizatie. ... (vezi toată discuția)