avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva 5% pentru restaurante
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva 5% pentru restaurante

De la 1 noiembrie 2018 cota de tva pentru restaurante va fi fe 5%?
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 15:33, 29 Octombrie 2018

In Ordonanța de urgență nr. 89/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative se specifica faptul ca e aplicabila cota redusă de 5% (cu 01.11.2018).Aceasta se aplică asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri și prestări de servicii:

.............


d) cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcție similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping;

e) serviciile de restaurant și de catering, cu excepția băuturilor alcoolice, altele decât berea care se încadrează la codul NC 22 03 00 10;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 9% Brenntag srl Brenntag srl unde se mentioneaza ce bunuri intra la tva 9 % ? exista o clasificare undeva ? multumesc (vezi toată discuția)
Factura cazare slk268 slk268 Buna ziua . Va rog sa imi spuneti si mie , in situatia in care am o pensiune si emite facturi cazare pentru persoane juridice membre UE, factura se emite in ... (vezi toată discuția)
Tva paine restaurante cristinacirstian cristinacirstian Conform noului cod fiscal, care este cota de tva pentru paine, in conditiile in care noi producem produsul Multumesc mult (vezi toată discuția)