avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz 20 de zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz 20 de zile

Bună ziua! Acum câteva zile am depus preavizul de 20 din cauza unor nemulțumirii, sa rezolvat nemulțumirile mele, acum vreau sa întreb, am fost la personal sa anuleze preavizul , dar a fost doar verbal, trebuia sa fac ceva scris, sau să primesc ceva act??
Cel mai recent răspuns: ..sorin, , utilizator 17:28, 29 Octombrie 2018
Puteau rupe aceea cerere, banuiesc ca e inregistrata undeva...sau se poate si o acceptare tacita, adica dvs. mergeti in continuare la serviciu dupa expirarea perioadei de preaviz si ei sa va primeasca la serviciu in continuare, fara desfacerea contractului la sfarsitul perioadei de preaviz...
Cum pot sa aflu daca preavizul a fost anulat ?
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
V-ati dat demisia?
Am spus la personal ca vreau sa intru in preaviz 20 de zile, pentru a-mi caută de lucru; la personal mi sa spus că îl pot anula in termen de 20 de zile, eram nemultumit....s-au rezolvat nemultumirile mele.... Acum vreau să știu dacă trebuia să fac ceva cerere de anulare a preavizului, am fost la personal si a spus ca nu trebui sa facem nimic scris ca il va anula! E in regula cum a procedat?
Nu este in regula ..

Demisia poate fi revocată numai prin acordul părţilor. Acordul poate fi expres, caz în care el trebuie exprimat înainte de expirarea termenului de preaviz. Acordul poate fi însa şi tacit, în sensul ca salariatul continua executarea îndatoririlor sale de serviciu dupa expirarea termenului de preaviz, iar angajatorul nu se opune la aceasta.

In acest sens, angajatul va depune o cerere prin care anunta pe angajator ca renunta la demisie. Angajatorul isi poate exprima expres sau tacit acordul cu privire la revocarea demisiei de catre salariat.


Alte discuții în legătură

Preaviz Madalin196 Madalin196 Buna ziua!mi-am bagat preavizul legal de 20 de zile lucratoare,am dreptul sa ma razgandesc in aceste 20 de zile?este doar alegerea mea tinand cont ca eu l\'am ... (vezi toată discuția)
Demisie si întoarcerea în aceași firmă Anca Gabor Anca Gabor Mi-am scris demisia in data de 19 02 2020 Si vreau sa ma reîntorc la aceași firmă pe acelasi post. Se poate sa continui pe acelasi contract? S-au ... (vezi toată discuția)
Despre demisie Ciubotariu Daniela Ciubotariu Daniela Se poate anula o demisie daca a fost facuta la insistentele ambasadorului? (vezi toată discuția)