Buna ziua.
Am un card de credit care a fost declarat scadent anticipat desi eu faceam plati. Am intarziart cu o rata datorita unui deces dar luna urmatoare am platit-o . Problema este ca nu exista o data fixa de plata , in contract se specifica a treia vineri din luna, dar si ca extrasul se emite la 4 saptamani. Asta a facut ca intr-o luna sa-mi vina si doua extrase cu sume minime de plata , iar in alta luna nici un extras. Daca se emitea extrasul pe 24 a luni, iar eu facem plata pentru extrasul anterior celui emis in 24 pe 26, nu se considera plata a sumei minime ci doar se scadea din debit considerandu-se restanta suma minima . De exemplu suma minima restanta de plata pentru 120 zile a fost 110.84 lei . Eu in cele 120 zile am platit 285 lei. Cu toate aceste cardul de credit a fost declarat scadent anticipat. Este foarte ciudat pentru ca platesc mai mult decat minimul pentru care s-a delarat scadenta anticipata, soldul debitul scade , deci nu e sa zici ca nu s-a platit, iar cu toate aste te trezesti in aceasta situatie. Este normal? Ce vreau sa mai intreb este daca pentru cardurile de credit se aplica prevederile OUG 50/2010 respectiv OUG 52/2016? Multumesc
Nu stiu, in orice caz cardul de credit este o metoda de a va ingloda rapid in datorii, datorita dobanzii mari. De pe cardul de debit se poate plati doar cu ce aveti deja in cont, deci nu faceti datorii mari la banca prin el.
Cele mai sigure carti de credit sunt cele de la banci, exclus IFN-uri. Daca va instalati si aplicatiile de mobil ale bancilor respective, veti avea precizata data scadenta a creditului, suma minima ce trebuie depusa, rulajul maxim, dobanda, dar si toate tranzactiile efectuate cu cardul de credit. Dupa informatiile furnizate, banuiesc ca d-stra aveti un card de credit de la un IFN. In cazul asta, nu aveti prea multe de facut decat sa fiti mult mai atent la detaliile contractului si sa depuneti suma (minima sau rulajul maxim) fix in ziua in care se precizeaza de catre institutia in cauza, nici9 mai tarziu, nici mai devreme. Oricum, retineti ca indiferent ca este vorba de un IFN sau de o banca, depunerea doar a sumei minime in loc de rulajul maxim implica perceperea unor dobanzi destul de mari si a altor comisioane deloc de neglijat, care se vor acumula pe parcursul tuturor lunilor in care nu veti face rulajul maxim, putandu-se ajunge la dublarea creditului utilizat initial.
Problema credit
vladp33
in 2007 am semnat un credit pentru un card RALFI IFN SA. contractul imi permite sa rambursez doar minimul de plata 2.2% din datorie cu o dobanda de 1.1% lunar. ... (vezi toată discuția)
Intarziere rata
razvan22
buna ziua.bunica are un card de credit la brd finance si ma ocup eu de plati.si de un an de cand am facut acest card am intarziat decat de 5 ori cu plata.iar ... (vezi toată discuția)
Card rbs
monikcapricorn
am de aprox. 1 an un card de cumparaturi de la rbs. Suma disponibila era de 28 de mil pe care i-am utilizat la achizitionarea cardului. Lunar platesc o suma ... (vezi toată discuția)