avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrarea incorecta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrarea incorecta

La data de 01.11.2007 , am fost angajat in cadrul I.S.U., in functia de zugrav-vopsitor cod C.O.R. 714102 , avand ca indatoriri in fisa postului efectuarea de zugraveli si vopsitorii interioare si exteriroare.
Am absolvit liceul tehnic de constructii cu diploma de bacalaureat si detin certificat de calificare in meseria de constructor-finisor , fapt precizat in Cadrul National al Calificarilor din Romania si Nomenclatorul Calificarilor Profesionale ca fiind de nivelul 3 de calificare (N3).
Calificarea de constructor finisor face dovada ca sunt calificat in urmatoarele meserii : Zugrav-vopsitor cod C.O.R 714102 , Tapetar cod C.O.R. 714101 , Montator pereti si plafoane rigips cod C.O.R. 713406 , Mozaicar-faiantar cod C.O.R. 713203 , Parchetar-linolist cod C.O.R. 713204 , Zidar-rosar-tencuitor cod C.O.R. 712205 , Montator placaje interioare si exterioare cod C.O.R. 713202 , Izolator termic cod C.O.R. 713405, Dulgher cod C.O.R. 712401. Intrucat , in cadrul unitatii , am desfasurat si desfasor in continuare activitati specifice meseriilor enuntate mai sus ,am rogat a se analiza posibilitatea trecerii postului de zugrav-vopsitor in unul de nivel imediat superior , tinandu-se cont de nivelul studiilor , complexitatea , diversitatea , dificultatea activitatilor specifice , astfel incat remunerarea sa fie in raport cu munca depusa , cantitatea si calitatea acesteia , sau posibilitatea acordarii sporului pentru exercitarea atributiilor si a altei meserii sau functii suplimentare , ce se poate acorda personalului care poseda o calificare suplimentara fata de meseria (functia) de baza , si care in timpul programului normal de lucru , potrivit sarcinilor stabilite , indeplineste si atributiile care ar fi trebuit sa fie realizate de catre un alt angajat. Mentionez faptul ca in urma ultimului raport depus, mi s-a adus la cunostinta de catre ofiterii biroului resurse umane ca cele solicitate de mine nu sunt cuprinse in bugetul pe anul 2009 si ca va trebui sa astept aprobarea bugetului pe anul 2010 iar in urma unei evaluari si a unui raport ce va fi depus de catre seful meu direct , se vor putea analiza cele solicitate de mine.
Intrucit raspunsul primit nu este cel asteptat de mine,rogsa-mi spuneti la ce articol si din ce lege,se pot gasii cele solicitate de mine,sau cum pot fi incadrat astfel incit intr-o anumita functie so desfasor legal toate actiuvitatile mentionate mai sus. In continuare descriu toate activitatile pe care le-am executat in perioada 01.11.20097-01./11.2009:
• Aplicat amorsa pereti si tavane =1.422mp ;
• Raschetat pereti si tavane = 1.375,99mp;
• Aplicat glet la pereti si tavane = 1.203mp ;
• Fixat coltare din Al = 378mp ;
• Aplicat var lavabil la pereti si tavane =1.615mp ;
• Aplicat tinci si driscuirea acestuia =217mp ;
• Reparatii glafuri geamuri si usi termopan , cu mortar =151ml ;
• Montat faianta =28.25mp ;
• Montat gresie =132.78mp ;
• Montat parchet=44.20mp ;
• Montat mocheta =14.50mp ;
• Turnat sapa de egalizare grosime 3-8cm =87mp ;
• Efectuat tencuieli la pereti =219mp ;
• Lucrari de zidarie =9mp ;
• Montat usi metalica si termopan = 3 buc. ;
• Efectuat pereti , plafoane , masti din rigips = 54,26mp ;
• Aplicat vopsea la pereti , tavane , usi =61.85mp ;
• Lacuit parchet =29mp ;
• Efectuat hidroizolatie cu membrana bituminoasa la acoperisul cladirii I.S.U.=899,61mp
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 14:32, 12 Noiembrie 2009
Stimate domn,

Inteleg ca in urma absolvirii unui liceu tehnic cu profil constructii ati ontinut un certificat de calificare in mai multe meserii adiacente.

Incadrarea care vi s-a facut este ptr una dintre aceste meserii avand in vedere ca nu puteti sa detineti 2 sau mai multe functii in aceeasi unitate.

De asemenea, presupun ca sarcinile primite in calitatea dvs de zugrav-vopsitor nu acopereau activitatea de 8 ore/zi in fiecare luna din fiecare an in care activati in unitate.
Dvs avand cunostinte si calificari si ptr meseriile adiacente v-au fost repartizate sarcini astfel incat sa aveti acoperite ca activitate cele 8 ore/zi.
Nu sunt in masura sa va calculez acum un grad de incarcare/zile, luni si ani, dar trebuie sa fiti de acord ca nu puteti merge la serviciu si sa nu faceti nimic, cu atat mai mult cu cat aveti calificarea necesara.
Nu am inteles prea bine la ce v-ati referit cat ati spus "posibilitatea trecerii postului de zugrav-vopsitor in unul de nivel imediat superior, tinandu-se cont de nivelul studiilor "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea conform legii 330/2010 ContSters97289 ContSters97289 La data de 01.11.2007, am fost angajat in urma promovarii concursului in cadrul I.S.U. “DUNAREA” al judetului Braila ca personal contractual ... (vezi toată discuția)
Incadrare gresita ContSters97289 ContSters97289 Subsemnatul State Valentin,domiciliat in Braila str.Rosiorilor nr.43,bl.C6,sc.2,etj.4,apt35 ,va aduc la cunostiinta urmatoarele: La data de ... (vezi toată discuția)
Promovarea conform legii 330/2009 ContSters97289 ContSters97289 La data de 01.11.2007, am fost angajat in urma promovarii concursului in cadrul I.S.U. “DUNAREA” al judetului Braila ca personal contractual ... (vezi toată discuția)